GRČKI MEDIJI

Grci o nama: Puno zvijezda bez kemije

Grčka
AFP
07.02.2010.
u 14:23

Grčki internetski portal Sportnet.gr predstavio je protivnike njihove nogometne reprezentacije u kvalifikacijskoj skupini F za Euro 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Uz hrvatsku reprezentaciju stoji napomena "puno zvijeda, malo kemije".

"Slaven Bilić možda nije uspio sa svojim nogometašima izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku, ali je neupitna činjenica da je hrvatska reprezentacija i dalje rastuća snaga svjetskog nogometa. Hrvati imaju u svojim redovima pregršt zvijezda poput Eduarda, Kranjčara, Modrića, Pranjića, Olića, Kalinića ili Petrića, a ti su igrači dokazali da, posebice kao domaćini, mogu pobijediti bilo koju svjetsku reprezentaciju. Nedvojbeno, baš protiv Hrvata naša će se reprezentacija boriti za prvo mjesto u skupini", stoji u predstavljanju.

Grčku reprezentaciju na klupi i dalje predvodi 71-godišnji njemački trener-veteran Otto Rehhagel, koji je pri prvom velikom iskušenju odveo totalne autsajdere do naslova europskih prvaka 2004. godine u Portugalu.

U posljednjem je kvalifikacijskom ciklusu, u dvoboju dodatnih kvalifikacija protiv Ukrajinaca, Rehhagel uspio odvesti momčad na još jedno veliko natjecanje: SP u Južnoj Africi. Nakon što su u Ateni suparnici odigrali bez golova, u uzvratu je Grčka pogotkom Salpigidisa u 31. minuti slavila veliku, 1-0 pobjedu. Hrvatska bi u istim tim dokvalifikacijama igrala protiv Grka da je u borbi za drugo mjesto u skupini nadmašila Ukrajince.

Napadač grčke nogometne reprezentacije i Bayer Leverkusena Angelos Charisteas komentirao je ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2012. igrati u Poljskoj i Ukrajini.

"Igrali smo protiv svih momčadi i znamo kako igraju. Mislim da smo imali dobar ždrijeb", kazao je Charisteas, te dodao da je u trenutko kada je Hrvatska svrstana u istu skupinu s Grčkom stisnuo šaku u znak zadovoljstva; naime, u tom su trenutku u bubnju ostale još samo četiri reprezentacije-nositelji, a pored Hrvatske neizvučeni su bili Portugal, Španjolska i Engleska.

"Hrvatska je jak protivnik, ali sigurno nije kao Španjolska ili Engleska. Sigurno će biti naši najveći konkurenti, a potencijalna prijetnja dolazi i od Izraela. Poštujem sve naše protivnike, ali mogu reći da smo dobili grupu po mjeri i ako budemo igrali ozbiljno, nećemo imati problema. Ne smijemo ponoviti pogreške poput onih iz kvalifikacija za SP u Južnoj Africi, poput poraza od Švicarske ili remija s Izraelom i Moldavijom."

Charisteas je komentirao i sudbinu grčkog izbornika Otta Rehhagela kojem ugovor s Grčkim nogometnim savezom istječe nakon SP-a u Južnoafričkoj Republici.

"Teško je reći što će se dogoditi. On je čovjek koji nikad ne govori što će napraviti."

Ključne riječi

Komentara 8

AN
Andreeejjj
15:28 07.02.2010.

Molim vas novinarcici, prevodite detaljno i pravilno! Koji tekstovi? Nemaju veze sa naslovom! Kako vas nije stid nepismeni i lazljivi novinari! Na zapadu i normalnoj novinarskoj kuci, zbog toga se gubi posao!

AN
Andreeejjj
15:32 07.02.2010.

Pa i ako su tako i rekli Grci, nisu daleko od istine? Imamo sjajne igrace iz najjacih liga EU, ali se nismo uspijeli kvalificirati na SP! Ukrajinu nismo mogli pobijediti u te dvije tekme, pa realno, nismo ni zasluzili SP! Slovenci su puno slabiji od nas ali su igrali sa srcem i borili se kao lavovi za svoju drzavu, zato im skidajmo kapu i pozeljimo uspjeh na SP!

FI
finmen
15:23 07.02.2010.

naslov nije bas u koheziji sa tekstom ispod..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije