VRŠE PRITISAK

Grčki mediji tvrde: Uhićeni Boysi uskoro će biti izručeni! Pitanje je dana

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno privođenje pripadnika BBB-a
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/12
03.10.2023.
u 13:55

Potpuni nalazi DNK analize i otisaka prstiju na zaplijenjenim noževima, palicama i odjeći poginulog navijača još uvijek se čekaju. Do sada nisu dali konkluzivne informacije koje bi mogle biti iskorištene za definitivnu identifikaciju počinitelja, a Hrvati pritvoreni u grčkim zatvorima željno ih iščekuju

Grčki mediji izvještavaju kako tamošnje vlasti nastoje izvršiti pritisak na hrvatske službe i ubrzati izručenje desetorice Hrvata uhićenih na temelju europskih uhidbenih naloga zbog sumnje da su sudjelovali u navijačkim sukobima u Ateni, uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a, a u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač grčkog kluba Michalis Katsouris.

Slučaj je trenutačno u rukama tijela nadležnih za odluku o izručenju, piše grčki portal SDNA. Navode da će u nekoliko dana postupak izručenja biti i odobren. Tvrde i da su dokazi na temelju kojih je 10 navijača identificirano pronađeni u automobilu na parkiralištu metroa u sjeveroistočnom dijelu Atene. Do sada je bila dostupna informacija kako su do podataka došli uz pomoć dokumenata koje im je dala hrvatska policija. Stoga međuodnos ovih informacija, kao ni istinitost navoda grčkih medija nije moguće neovisno potvrditi.

GALERIJA Hajduk porazio Dinamo u najvećem derbiju i pobjegao na pet bodova prednosti (1:0)

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno privođenje pripadnika BBB-a
1/17

Potpuni nalazi analize DNK i otisaka prstiju na zaplijenjenim noževima, palicama i odjeći poginulog navijača još uvijek se čekaju. Do sada nisu dali konkluzivne informacije koje bi mogle biti iskorištene za definitivnu identifikaciju počinitelja. Tamošnji stručnjaci nadaju se pronaći tragove počinitelja na nožu ili odjeći, no tek treba vidjeti hoće li na temelju njih policija moći pouzdano odrediti počinitelja.

VEZANI ČLANCI:

Dolazak rezultata i izvješća istražitelja željno iščekuju i zatvorenici. Kako Hrvati, tako i Grci. Po njihovom dolasku izgledno je da će krenuti i proces ulaganja zahtjeva za oslobađanje iz pritvora.

VIDEO Bad Blue Boysi transparentom odgovaraju na događaje u Grčkoj

Komentara 2

DR
Draconic5
14:28 03.10.2023.

Na kraju će se morati okrenuti sami sebi i potražiti ubojicu u vlastitom dvorištu.

PO
Poletarac101
14:54 03.10.2023.

Ne ne i ne.. Malakas da mogu bi stavili cijelu 🇭🇷u zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije