Skandal u dvorani

Grobari pokušali spriječiti slavlje Cedevite u Beogradu

22.12.2018.
u 21:45

Tek što je Edo Murić pogodio tricu za 74:68, navijači Partizana su zasuli parket raznim predmetima. Prekid je trajao više od 20 minuta, a Andrija Stipanović je pogođen u glavu

U derbiju 12. kola ABA lige košarkaši Cedevite pobijedili su na gostovanju Partizan sa 76:71 (17:18, 25:12, 18:24, 16:17) i tako uzvratili Beograđanima za poraz u prvom kolu ovosezonskog natjecanja.

Cedevita je do pobjede stigla zahvaljujući kapitalnoj prednosti stvorenoj u odlično odigranoj drugoj četvrtini i sjajnom izdanju Ede Murića u tom razdoblju.

1/6

Ponajviše zahvaljujući Muriću, hrvatski prvak je došao do 12 koševa prednosti na poluvremenu. Slovenski reprezentativac i nekadašnji igrač Partizana ubacio je u osam koševa zaredom u Cedevitinoj seriji od 12:0.

Murić se ključnim pokazao i u posljednjoj minuti kad je pogodio tricu za 74:68. U tom trenutku s tribine su ubačeni predmeti prema terenu, kojima su bili zasuti i suci. Prekid je trajao više od 20 minuta, ali je naposljetku susret ipak dovršen. 

Telegraf prenosi i da je jedan od navijača Partizana pokušao ući na parket, odnosno da je Andrija Stipanović pogođen u glavu.

Paige je pogodio brzu tricu, ali je Elgin Cook s dva pogođena slobodna bacanja zapečatio pobjedu hrvatskog prvaka, kojom je osigurao bolji međusobni omjer s obzirom na to da je Partizan u 1. kolu u Zagrebu slavio s tri koša prednosti.

Jacob Pullen je sa 19 koševa predvodio strijelce Cedevite. Edo Murić i  Justin Cobbs ubacili su po 13 koševa, a Andrija Stipanović je uz 12 poena imao i 11 skokova.

Marcus Paige je sa 14 koševa bio najbolji strijelac Partizana, a po 12 poena ubacili su Veličković i Landale.

Košarkaši Cibone nisu uspjeli iznenaditi vodeću momčad ABA lige, beogradsku Crvenu zvezdu, koja je u dvoboju odigranom u KC Dražena Petrovića u Zagrebu slavila sa 76:54 (24:18, 14:13, 22:17, 16:6) i nastavila niz nepobjedivosti.

Cibona je imala premalo raspoloženih pojedinaca da bi se ozbiljnije mogla suprotstaviti odličnoj Crvenoj zvezdi. Kod domaćih su Marko Ljubičić sa 17 i Igor Marić sa 12 koševa bili jedini sa dvoznamenkastim učinkom.

Crvenu zvezdu su do pobjede predvodili Billy Baron sa 16 koševa i šest skokova te Stratos Perperoglou sa 10 poena.

>>> Obračun BBB-a i Torcide zaprepasio je hrvatsku javnost

 

Ključne riječi

Komentara 62

PI
PijaniMraz
22:11 22.12.2018.

Pažnja Hrvati, moderator mi je upravo dao žuti karton jer sam jednom srpskom provokatoru na drugom postu napisao : marš srpski provokatore! Smrad je vrijedjao Hrvatsku! I opet ću mu to isto napisati, nemaš ti moderatore toliko žutih i crvenihh kartona koliko se ja puta mogu ovdje pojaviti, ako ćemo se baš inatiti!

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:23 22.12.2018.

@Orlando je grobar.. ovde miran i tih a tamo u masi ko zna ?

DU
Deleted user
21:48 22.12.2018.

Pa dobro šta je tu čudno kad smo mi u pitanju čudno bi bilo da je sve prošlo u miru i tišini ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije