Jorge Valdano

Guardiola je za Mourinha Mozart! Jose bi bio velik da se Pep nije rodio

Jose Mourinho, Chelsea (1)
Foto: Reuters/Pixsell
10.09.2014.
u 21:39

- Nikad ga nisam čuo kako govori nešto o nogometu što je vrijedno pamćenja, niti javno niti privatno. On je imao jednu od najjačih momčadi u povijesti Reala i nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka

Jorge Valdano, bivši nogometaš i bivši sportski direktor Real Madrida, surađivao je s Joseom Mourinhom u kraljevskom klubu, a upravo zbog njihova neslaganja morao je napustiti klub. U svojoj knjizi osvrnuo se na Portugalca i oštro ga napao.

- On je lik koji se savršeno uklapa u ova bombastična i plitka vremena. Nikad ga nisam mogao razumjeti jer smo potpuno suprotni. Inteligencija i ego su neprijatelji, a kad se sudare, ego uvijek pobijedi. 

U jednom poglavlju opisuje njegovo rivalstvo s Guardiolom.

- Ako je Guardiola Mozart, onda je Mourinho Antonio Salieri. Bio bi veliki glazbenik da se Mozart nije rodio.

A u intervjuu prilikom promocije knjige još se jednom osvrnuo na Mourinha.

- Nikad ga nisam čuo kako govori nešto o nogometu što je vrijedno pamćenja, niti javno niti privatno. On je imao jednu od najjačih momčadi u povijesti Reala i nikad nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

>>Mourinho i Guardiola se posvađali oko polijevanja travnjaka!

Komentara 8

Avatar mihic
mihic
22:45 10.09.2014.

jato je zakon i inovator u nogometu koliko god neki ne razumiju. obratite pozornost na ivanovića i i bekove Chelsea ove sezone kako se zabadaju u vrh 16-erca i stvaraju višak.

DU
Deleted user
22:37 10.09.2014.

Čovjek trabunja i nikom ništa . Ipak je Jose faca u svakom pogledu u odnosu na umišljenog ćelavca

IN
Ingolstadt
01:32 11.09.2014.

Guardiola je nula ali je dobio bayern već gotov klub i neće se uspjeti održati jer nepase u njemački stil red rad disciplina agresivnost!!! A drugo i našeg msndžukica je otjerao!!! Jose je tata Mata za njega!!! A nezaboravite na našega Stipića da je prije tri tjedna tukao Bayern drugu ekipu U23 i to već dva puta sa Ingolstadt FC 04!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije