veseli se Maksimiru

Gvardiol: Najmlađi sam pa me ne mogu zaobići zadaci poput nošenja lopti

Zagreb: Pašalić i Gvardiol dali izjave za medije prije treninga nogometne reprezentacije
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, HNS
20.09.2022.
u 20:46

- Drago mi je opet biti na Maksimiru, vidjeti ljude s kojima sam proveo dvije godine u seniorskoj momčadi, to mi je dodatna motivacija. Moramo biti malo i lukavi u ovoj utakmici.

Branič njemačkog RB Leipziga i hrvatske nogometne reprezentacije Joško Gvardiol vratio se u sastav vatrenih, nakon što je ga zbog ozljede nije bilo u lipanjskim dvobojima Lige nacija.

Ozljeda je iza njega, a pred njim dvije važne utakmice protiv Danske i Austrije u Ligi nacija.

- Osjećam se super, zdrav sam. Lipanjske utakmice gledao sam iz bolnice u Hamburgu, ali osjećao sam se kao dio momčadi. Malo sam zaostao na početku sezone jer sam morao provoditi rehabilitaciju, sad čekam svoju priliku da se vratim u prvih jedanaest u RB Leipzigu. Chelsea? Sretan sam u Leipzigu, druga mi je sezona i imam puno toga za naučiti. Nisam puno razmišljao o transferu, imam ljude koji se bave time. Vidjet ćemo što ćemo i kako na zimu - rekao je Gvardiol dva dana prije susreta s Danskom.

O Dancima također zna dosta, a i svlačionicu dijeli s jednim njihovim reprezentativcem.

- Puno sam pričao s Poulsenom, Danci su momčad koja trči 90 minuta. Mi smo kvalitetniji s loptom, sve je na nama. 

Gvardiol je kao mlad igrač dobio priliku u najjačoj hrvatskoj nogometnoj vrsti i iskoristio je na najbolji mogući način.

- Ne, ne bih rekao da sam nezamjenjiv, imamo Lovrena, Vidu, Erlića, Šutala… Tko je najbolji, konkurira za prvih jedanaest. I dalje sam najmlađi, u klubu također. Ne mogu me zaobići zadaci poput nošenja lopti i sličnih stvari, ali ne žalim se.

Hrvatska se poslije izvjesna vremena vratila Maksimiru, baš kao i Joško.

- Drago mi je opet biti na Maksimiru, vidjeti ljude s kojima sam proveo dvije godine u seniorskoj momčadi, to mi je dodatna motivacija. Moramo biti malo i lukavi u ovoj utakmici. Svjetsko prvenstvo u Kataru? Sigurno da razmišljam o tome, s 19 godina sam nastupio na Euru, s 20 imam šansu igrati na  SP-u”, zaključio je Gvardiol.

- Ne bih imao ništa protiv da opet zabijem. Ali bitna je samo pobjeda, imamo jako dobru priliku da budemo prvi i izborimo završnicu. Znamo kakva su bila prva dva izdanja, ostali smo nekako u elitnoj skupini. U lipnju smo ostvarili odlične rezultate, bilo bi lijepo otići među četiri najbolje ekipe. Ovo je lijepa prilika - rekao je Mario Pašalić.

Što se tiče njegove uloge u reprezentaciji, kao i do sada spreman se prilagoditi.

- Pozicija desetke moja je prava pozicija, ali u sredini imamo Luku, Kovu, Broza. Otvara se na desnom krilu koje sam pokrivao, ne kao klasično krilo, ovisno kako to izbornik postavi. Napravila se polagano smjena generacija, mi koji smo tu bili i ranije dobili smo veću ulogu, a mladi su pokazali visoku razinu. Možemo se nadati dobrom rezultatu na SP-u.

>> Pogledajte i video: Nogometne legende odigrale utakmicu proitv djece na Hvaru

Standings provided by SofaScore

 

Komentara 3

RE
RedTree
21:44 20.09.2022.

Lik je u lošoj formi izgleda, postao rezerva u klubu, a znamo Dalićeva pravila po tom, hoće li ih se držati!? Miljama prvi izbor Erlić Lovren.

BE
Berri
14:18 21.09.2022.

U čitavoj 2022. godini, Gvardiol je odigrao samo jednu utakmicu za reprezentaciju. Dakle, jednu jedinu. U Leipzegu ne igra, stalno je ozlijeđen, tj. mjesecima je na rehabilitaciji i ne vidim razlog zašto je pozvan. Kao što ne vidim niti razlog da su pozvani Nikola Vlašić i Lovre Kalinić.

BE
Berri
14:14 21.09.2022.

Gvardiol ima jedan problem - tijelo mu ne može izdržati kontinuitet utakmica. Od 18.10.2019. do danas, Gvardiol je odigrao 82 utakmice. Dakle, u 3 godine to je samo 82 utakmice. U Dinamu 36, u Leipzigu 36, i 10 u reprezentaciji. To je u prosjeku 27 utakmica godišnje. Međutim, Gvardiol ima puuuuuuno milijunčića na računu i baš ga briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije