SANKCIJE

Hajduk dobio žestoku kaznu zbog Torcidinog vrijeđanja Rijeke. Dinamo kažnjen zbog uvreda Antoliću

Susret 20. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Rijeke
Milan Sabic/PIXSELL
09.02.2023.
u 13:52

Hajduk će samo ove sezone isplatiti u blagajnu HNS-a 70.290 eura, što je oko 230 tisuća kn

Disciplinski sudac HNS-a, Alan Klakočer, odredio je kazne splitskom Hajduku i zagrebačkom Dinamu jer su pripadnici Torcide odnosno Bad blue boysa s tribina slali uvredljive poruke. Radi se o kaznama za 20. prvenstveno kolo, Hajduk je prošao puno gore nego Dinamo pa će opet morati uplatiti novce u blagajnu saveza. 

- HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 11.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 5.700 eura) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 5.900 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Rijeka. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini stadiona, zapalila je od 27. do 30. minute dvije bljeskalice i petnaest baklji, od kojih je šest bačeno na prostor ispred iste tribine te od 69. do 71. minute zapalila oko trideset i pet baklji od kojih je oko trideset bačeno na prostor ispred iste tribine, a tri na teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 60 sekundi. Torcida je od 17. do 19. minute uzvikivala: 'Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba' - stoji u priopćenju.

Dinamo je dobio nešto blažu kaznu, a sankcioniran su zbog uvreda upućenih Krešimiru Antoliću.

- GNK Dinamo kažnjen je s 4.000 eura zbog diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Dinamo. Gostujući navijači BBB, smješteni na gostujućem sektoru zapadne tribine, u 46. minuti skandirali su 'Antoliću, Cigane' - stiglo je objašnjenje iz HNS-a. 

Komentara 3

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
10:42 10.02.2023.

taj Antolić je štetočina po Dinamo i kad ne želi.....

DU
Deleted user
16:58 09.02.2023.

Dobro poznajem nogomet i nikako mi nije jasno što klubovi imaju sa neredom koji stvaraju gledatelji ili bolje kazano huligani.Neka se organi reda pobrinu za ovakve stvari a ne kazni klub to bi bilo jednako da nas nekoliko napravi nered u gradu i zato kazne cijeli grad !!!

SP
Stari panj
14:31 09.02.2023.

Hajduk bi mogao kupiti dobrog igrača za novce koje mu magarci (tovari) izbijaju iz džepa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije