03.08.2017. u 22:35
Atmosfera u Gradskom vrtu bila je sjajna, prodano je svih 15.000 ulaznica, a gledatelji su svjedočili najvećoj pobjedi Osijeka u povijesti.

Senzacija Osijeka u Gradskom vrtu! Nakon pobjede u Eindhovenu (1:0) momčad Zorana Zekića napravila je čudo i slavila protiv PSV-a i u uzvratu na svom terenu identičnim rezultatom - 1:0. Osječani su tako izborili četvrto pretkolo te će se boriti za nastup u skupini Europske lige.

Atmosfera u Gradskom vrtu bila je sjajna, prodano je svih 15.000 ulaznica, a gledatelji su svjedočili najvećoj pobjedi Osijeka u povijesti. Pao je slavni klub koji je 1988. osvojio naslov prvaka Europe i za kojega su igrale zvijezde poput Ronalda, Romarija, Gullita, Van Nistelrooya, Robbena... Nikad u povijesti PSV nije ispao ovako rano.

1/36

Domaće navijače u trans je bacio Petar Bočkaj koji je u 24. minuti majstorski pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Goste je primljeni gol šokirao pa su tek krajem poluvremena počeli prijetiti. Najbolju je priliku imao Brenet u 43., no njegov je udarac glavom sjajno obranio Malenica.

PSV je u nastavku stisnuo, no Osječani su se odlično branili pa gosti nisu mogli doći do ozbiljnije prilike. U 79. minuti portugalski sudac nije svirao jedanaesterac na Ejupiju, a nakon toga sudac nije vidio čak tri igranja rukom igrača PSV-a u jednom napadu.

No, to sad nije toliko važno jer je Osijek prošao dalje pa se večeras sprema veliko slavlje. Osječani će protivnika u četvrtom pretkolu doznati sutra na ždrijebu.

Inače, svoj obol je dala i Kohorta koja je odgovorila na uvrede nizozemskih novinara koji su Gradski vrt opisali kao kaznionicu.

 - Sada znate tko smo - poručili su Osijekovi navijači velikim transparentom.

 

Osijek
Bočkaj 25'
1-0
PSV
Treće pretkolo Europske lige, 20:30, Gradski vrt, Osijek
Kraj
KRAJ (Kraj)

Kraaaaj! Osijek je u četvrtom pretkolu Europske lige.

90'

Igrat će se pet minuta nadoknade.

88'

PSV je sve karte bacio u napad, navijači bodre Osječane da idrže do kraja.

85'

Bočkaj je dobro tukao, ali brani vratar PSV-a.

80'

Osijek se oslobio pritiska i zaprijetio s nekoliko opasnih napada. 

90'

Kraj utakmice na Poljudu! Hajduk je slavio s 2:0 i prošao u četvrto pretkolo Europske lige.

70'

Službeni spiker javlja kako je prodano svih 15.000 ulaznica u Osijeku. Za to vrijeme traje pritisak PSV-a, ali se Osječani brane sa svim igračima pa gosti ne mogu stvoriti ozbiljniju priliku.

Zamjena
82' (Zamjena)
78'

Hajduk nastavlja dominirati. Prijetili su Erceg i Vlašić.

Zamjena
75' (Zamjena)

Promjena u Hajduku. Šehić umjesto Kožulja.

55'

U Osijeku traje pritisak PSV-a.

Gol
63' (Gol)

GOOOL za Hajduk! Savvas je tukao i pogodio vratnicu. Lopta se odbila do Hamze koji je pronašao Ercega, a ovaj proslijedio loptu u mrežu.

46'

Počeo je nastavk u Osijeku. Evo gola za 1:0.

Žuti karton
62' (Žuti karton )

Crone je požutio zbog prekršaja na Vlašiću.

Gol
59' (Gol)

GOOOL za Hajduk! Memolla je dobro pronašao Ercega, a napadač Hajduka pobjegao je obrani gostiju i u padu pogodio za 1:0. Zasluženo vodstvo bijelih.

46'

Počeo je nastavak na Poljudu

45'

Kraj poluvremena u Gradskom vrtu. Osječani su blizu senzacije, ali moraju izdržati još drugo poluvrijeme.

44'

Zbog tebe sam to š to jesam, valjda Bog je tako htio, pa me znaju sve tribine, na njima sam zbog tebe bio. PSV prijeti sve češće pred kraj poluvremena, navijači negoduju na sudačke odluke, javlja naša novinarka.

42'

Sjajna obrana Malenice! Brenet je s nekoliko metara tukao glavom, ali vratar Osijeka sjajno brani.

40'

Najbolja prilika za PSV! Van Ginkel je nakon povratne lopte ostao sam, ali je tukao preko gola.

35'

Atmosfera je uzavrela, navijaci zdušno i prekrasno bodre svoj klub. Tribine su krcate, a gornja zapadna tribina otvorena je nakon 17 godina. I ona je dupkom puna, javlja naša novinarka Suzana Lepan Štefančić.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Kraj prvog poluvremena na Poljudu.

31'

"Gori stadion. Ludnica. Kohorta skandira  Gazi, gazi, gazi PSV", javlja Večernjakova reporterka iz Osijeka. Pogodak kojim je Osijek poveo protiv PSV doslovce je zapalio stadion.

"Vratio, vratio, Osijek se vratio. Europo, pazi se, Osječani dolaze", ori se s tribina.

Gol
24' (Gol)

GOOOL za Osijek! Ludnica u Gradskom vrtu, Osijek je poveo. Bočkaj je sjajno pogodio iz slobodnjaka s 20 metara!

39'

Nova prilika za Hajduk! Memolla je lijepo vidio Kožulja i ubacio, a veznjak Hajduka tukao u padu, no otišlo je pored gola.

20'

Osječki navijači transparentnom su uzvratili nizozemskim novinarima koji su pisali da "Osijekov stadion izgleda kao dvorište kaznionice". Opširnije ovdje.

30'

Hajdukova obrana zasad djeluje vrlo sigurno.

25'

Utakmica se malo primirila kada je riječ o šansama.

17'

Dvije prilike za Hajduk! Prvo je tukao Vlašić, Ronnow obranio. Lopta se odbila do Futacsa koji je opalio, ali opet gostujući vratar brani!

1'

Počela je utakmica Osijeka!

14'

Pokušao je Wilczek, ali preko gola.

10'

Hajduk je krenuo žestoko i pritisnuo goste. Prijetili su Vlašić i Futacs.

7'

A evo i koreografije Torcide.

-

Pogledajte atmosferu u Osijeku uoči utakmice.

4'

Kožulj je pokušao odmah na početku, nema promjene rezultata.

1'

Počela je utakmica na Poljudu!

-

Osim toga, na Poljud je istrčala i skupina vatrogasaca kojima su članovi Torcide pomogli gastiti požar na istoku Splita.

-

Uoči utakmice publika je pozdravila svjetske prvake, naše vaterpoliste.

-

Poljud je rasprodan do posljednjeg mjesta, objavio je Hajduk.

PSV

Za PSV će igrati: Zoet, Arias, Luckassen, Isimat-Mirin, Brenet, Propper, Van Ginkel, Hendrix, Verreth, Bergwijn, Locadia.
 

OSIJEK

Evo i sastava Osijeka: Malenica, Šorša, Škorić, Barać, Barišić, Mioč, Mudražija; Bočkaj, Lopa, Grezda, Ejupi.

BRONDBY

Za Brondby će igrati: Ronnow, Larsson, Hermannsson, Rocker, Crone, Fisker Jensen, Norgaard, Vigen, Wilczek, Mukhtar, Halimi

HAJDUK

U sastavu Hajduka nema Radoševića koji je dobio temperaturu pa će ga zamijeniti Kožulj. Nema ni ozlijeđenog Tudora umjesto kojega će igrati Juranović. Sastav bijelih će izgledati ovako: Stipica, Juranović, Nižić, Lopez, Memolla, Savvas, Kožulj, Hamza, Vlašić, Erceg, Futacs.

-

I atmosfera u Gradskom vrtu je odlična. Osijek igra uzvratnu utakmicu protiv nizozemskog velikana PSV-a nakon što je u prvoj utakmici senzacionalno slavio s 1:0. 

-

Hajduk na rasporedaom Poljudu dočekuje danski Brondby. U prvoj utakmici nije bilo golova pa Splićani danas moraju pobijediti.

-

Rijeka je jučer prošla Salzburg u trećem prekolu Lige prvaka, Dinamo je danas strahovao, ali izbacio Odd u pretkolu Europske lige. Vidjet ćemo mogu li nas večeras razveseliti Hajduk i Osijek.

-

Dobra večer, nastavljamo pratiti nastupe hrvatskih klubova u Europi. Večeras će na teren Hajduk i Osijek.

Komentara 45

MV
Mijat vrdoljak
21:47 03.08.2017.

Bravo HAJDUK 1:0 pozdrav od Dinamovca

GU
General_U
20:29 03.08.2017.

ajmo hajduče alealeee dva nula za bile!!!!

MV
Mijat vrdoljak
20:35 03.08.2017.

Idemo Hajduk, idemo Osijek. Bilo bi super u petak imati četiri kuglice, ma šta bilo bi dobro, moramo imati četiri mušketira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije