Dosadni derbi Sv. Duje

Damir Burić: Bili smo bolji! Kad je Split šutirao prema golu?

Hajduk - Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
12.12.2015.
u 20:25

Najveću priliku da utakmici propustio je Mijo Caktaš u sudačkoj nadoknadi.

Negledljivih 0:0, jezikova juha od najžešćih pristaša sa sjevera, još dva prosuta boda u utrci s Dinamom i Rijekom u kojoj Hajduk sve više zaostaje, to je sukus gradskog derbija sa Splitom.

Nakon utakmice igrači su s kapetanom Milovićem krenuli pozdraviti navijače, a kada su krenuli natrag dobili su poziv da dođu ispod same tribine. Tamo su pognutih glava odslušali predavanje od minute-dvije.

- Bili su nezadovoljni jednim dijelom utakmice, smatrali su da se nismo zalagali, ali ja sam ih uvjeravao da nije tako. Istina, odigrali smo ispod razine, ali dali smo sve od sebe - diplomatski je objasnio kapetan Milović što su navijači govorili igračima.

Trener Damir Burić pričao je o maksimumu njegove momčadi, punoj borbi, spomenuo je brojne izostanke (Milić, Tudor, Ohandza, Bencun, Maglica, Nižić, Mujan), ali ne voli Hajdukov strateg komentare u stilu da je njegova momčad bila slaba. Odmah se brecne, osjetilo se to kad mu je stiglo pitanje o Hajduku, koji je prvi put šutirao prema vratima Splita u 58. minuti.

- A kad je Split prvi put šutirao - ubrzanim glasom odgovorio je Burić.

Njegov komentar utakmice je zanimljiv. 

- Nismo zadovoljni bodom, bili smo bolja momčad, trebali smo pobijediti. Takav je nogomet, Caktaš je mogao bolje poklopiti onu loptu u zadnjoj minuti. Prošli tjedan Soudani je pogodio, a sada Caktaš u boljoj poziciji to nije uspio. S obzirom na izostanke odigrali smo kvalitetnu utakmicu, dali smo sve od sebe, nedostajalo nam je sreće. Split ima kvalitetu, opasni su s brzim Bagarićem i Pešićem - rekao je Burić.

Andriju Balića ostavio je u svlačionici na poluvremenu. Bio je nezadovoljan njegovim izdanjem.  

- Balić je imao peh, bio je frustriran u dvije situacije, pa je napucao loptu. Znate kako je to kod mladog igrača. Pomogao sam mu s tim da ga odmorim, Andrija će biti pravi - pojasnio je Burić.

A Goran Sablić je na klupi Splita imao svoju trenersku premijeru u Poljudu. 

- Bili smo taktički mudri i zreli, došli smo pobijediti, a Hajduk smo ostavili bezopasnim. Sve smo predvidjeli, pratim Hajduk, njegov način igre uvijek je isti. Malo smo popustili u drugom dijelu, Hajduk je imao prigodu Caktaša, a nama je nedostajao završni pas u nekim situacijama - kazao je Sablić.

Najavio je da stiže s emocijama, u Poljudu je odigrao veliki dio svoje karijere.

- Profesionalac sam, želim pobijediti i brata kad igram, a kamoli neku drugu momčad - zaključio je Sablić.

Hajduk je s bodom ostao treći s 36 bodova, tri boda manje od vodećeg dvojca Dinama i Rijeke, dok je Split četvrti s 31 bodom. 

>>Lokomotiva pogotkom u 94. minuti pobijedila Istru

Komentara 28

DU
Deleted user
19:25 12.12.2015.

Dinamo da se uspije napaliti na hajdučić bi slavio po 5:0 u svakoj utakmici.

DU
Deleted user
19:36 12.12.2015.

Jel otelo ?

DI
dinamojavolim1
19:29 12.12.2015.

brbic je navodno izvadio pisacu masinu iz ormara i pise novo priopcenje o neregularnosti prvenstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije