DOLAZE LOKOSI

Hajduk nakon dvije godine može doći na vodeće mjesto Prve HNL!

Hajduk - Istra
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
23.10.2015.
u 09:00

Hajduk se nada da će pobjedom nad Lokomotivom, s obzirom na Dinamovo teško gostovanje u Rijeci, doći na prvo mjesto. Pobijedi li Hajduk, sigurno će biti prvi barem jedan dan, jer Rijeka i Dinamo igraju u nedjelju.

Život nam piše najnevjerojatnije romane, stalno je tako. Evo nam ovog novog sraza Hajduka i Lokomotive što se igra 24. listopada. Isti protivnici, također u 14. kolu lige, susreli su se u Poljudu prije dvije godine, samo što se utakmica igrala 26. listopada, jer je tako nalagao kalendar. 

Hajduk je tada lokose dočekao na prvome mjestu, rijetki su trenuci u posljednjem desetljeću u kojima su bijeli nakon deset i više kola bili vodeći u prvenstvu. Tada su Splićani bili izjednačeni s Dinamom, no bili su ispred njega zbog bolje gol-razlike. Od današnjih igrača igrali su tada Kalinić, Milović i Sušić, u prvoj momčadi bio je i Bencun, a Nižić je u igru ušao s klupe za pričuve. Taj Bencun koji možda sada i zamijeni "kartoniranog" Caktaša postigao je dva pogotka (treći je zabio Pašalić), a za Lokomotivu je strijelac bio Pjaca, koji je također u igru ušao s klupe. 

Treneri su bili Tudor i Ivković. Bilo je to vrijeme euforije u Splitu, kolo prije Hajduk je sa dva Bencunova gola svladao Hrvatski dragovoljac, Tudor se bacao na ogradu, a dvoboj je u Poljudu gledalo 20-ak tisuća ljudi. Uskoro je Hajduk popustio, igrao je 3:3 sa Slavenom Belupom, to je ona čuvena utakmica kada Tudor, nakon što ga je Matoc isključio, nije želio napustiti teren. Zanimljivo, Hajduku je tada u susretu s Lokomotivom, prvi put nakon duljeg vremena, sudio Bruno Marić, pomoćnik mu je bio Saša Fegeš

Isti onaj Fegeš koji je poništio Hajduku regularan gol na utakmici sa Splitom i tako Marića postavio na poziciju prvog neprijatelja bijelih među sucima. Sad je slična situacija, Hajduk se nada da će pobjedom nad Lokomotivom, s obzirom na Dinamovo teško gostovanje u Rijeci, doći na prvo mjesto. Pobijedi li Hajduk, sigurno će biti prvi barem jedan dan, jer Rijeka i Dinamo igraju u nedjelju.

>> Splićani pušu za vratom Dinamu: Hajduk slavio u Koprivnici i vratio se na bod zaostatka

Komentara 4

LI
Lik123
10:32 23.10.2015.

Zadnji put je hajdug Lokosima dao gol iz čistog zaleđa i Lokosima nije suđen čisti penal za izjednačenje u zadnjim minutama tekme, sudio je Vučemilović. Šteta kaj se bili poštenjaci toga ne sjećaju (brzo oni zaborave takve stvari), a ni njihovi bezbrojni medijski advokati, uključujući i poštenjaka Maršića koji ni slova o tom zadnjem susretu nego tepe po nečemu starom dvije godine. Hajdugova medijska mafija i "tvornica istine " i dalje reketari, maltretira sve žive i radi magarce od nas. E, ne bute.

GM
Gusta magla
11:28 23.10.2015.

Moze biti prvi ako im sudac dosudi dva penala ili po obicaju nedosude opsajd od 2 metra.

FL
flat
09:13 23.10.2015.

dva nula za lokomotivu........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije