NOVA AKTIVNOST

Hajduk pokreće projekt edukacije hajdučke javnosti te reakcije na lažne vijesti koje štete ugledu kluba

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Sime Zelic/PIXSELL
11.10.2024.
u 13:50

- U današnjem vremenu, informacije, podaci i sadržaj dijele se velikom brzinom. Zbog sve veće količine i dostupnosti sadržaja, čitateljima je otežan proces analize i provjere točnosti informacija, a dezinformacije i lažne vijesti sve su veći društveni problem - navode iz Hajduka.

HNK Hajduk Split pokrenuo je projekt Hajduk Authentic s ciljem edukacije djelatnika i hajdučke javnosti te reakcije na dezinformacije i lažne vijesti koje se često potenciraju u javnom prostoru, a nanose direktnu štetu ugledu i reputaciji Kluba, objavio je Hajduk na službenoj web stranici. 

U današnjem vremenu, informacije, podaci i sadržaj dijele se velikom brzinom. Zbog sve veće količine i dostupnosti sadržaja, čitateljima je otežan proces analize i provjere točnosti informacija, a dezinformacije i lažne vijesti sve su veći društveni problem.

VEZANI ČLANCI:

- Hajduk se često suočava s dezinformacijama i lažnim vijestima koje velikom brzinom preuzmu medijski i javni prostor, a posebno u određenim periodima u godini. Već neko vrijeme smo tražili način kako pristupiti ovom problemu, a rješenje smo pronašli u projektu Hajduk Authentic. Internim edukacijama djelatnika fokusirat ćemo se na važnost informacija i njihovog dijeljenja, a javno ćemo reagirati samo na one dezinformacije i lažne vijesti koje nanose veliku i direktnu štetu Klubu, igračima i zaposlenicima. U današnjem vremenu informacijska i medijska pismenost od iznimne su važnosti, a kao Klub koji okuplja više od 120 tisuća članova i milijune navijača diljem svijeta, osjećamo odgovornost i obvezu da doprinesemo suzbijanju ovog sveprisutnog problema, izjavila je Marinka Akrap, članica Uprave za marketing, prodaju i odnose s javnošću.

HNK Hajduk će po potrebi javno reagirati putem službene stranice na platformi X, bivšem Twitteru, ali samo na one dezinformacije i lažne vijesti za koje Klub procjeni da je potrebno reagirati. 

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Paket
16:06 11.10.2024.

Hahahahah, oni su spektakl

Avatar Spalathos
Spalathos
15:52 11.10.2024.

Bolje da educiraju svoje "navijače" koji im nanose golemu štetu bezbrojnim divljačkim ispadima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije