dalmacija na nogama

Poljud će gorjeti, Funcuti stižu na feštu Livaje, oprašta se legenda Hrvatske

Split: Navijači na utakmici između Hajduka i Dinama
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
26.05.2023.
u 18:22

"Na stadionu će od 16:15 sati će atmosferu za sve generacije navijača podizati svevremenska pjevačica Jasna Zlokić", najavili su iz kluba koji uz kraj sezone ponovo slavi i osvajanje Kupa

U nedjelju se u 17 sati u posljednjem kolu HNL-a na Poljudu susreću Hajduk i Šibenik. Šibenčani zasigurno ispadaju iz lige obzirom da predzadnja Gorica ima pet bodova prednosti. Hajduk isto tako ne može niti gore, niti dolje s drugog mjesta. Navijači Bijelih ipak spremaju slavlje povodom osvajanja Hrvatskog kupa i posljednje ovosezonske utakmice.

"Svim navijačima će od 10 do 16 sati pokraj 'galeba', ispod istočne tribine Poljuda biti omogućeno fotografiranje s Rabuzinovim suncem, trofejem koji su hajdukovci ponovno podigli u Rijeci pobjedom protiv Šibenika. Povedite svoje najdraže da imaju uspomenu koju će dugo pamtiti. 

GALERIJA Hajdukovo slavlje protiv Šibenika u Kupu 

Split: Navijači na utakmici između Hajduka i Dinama
1/10

Za zagrijavanje za utakmice od 12 sati bit će zadužen DJ. U zabavnom parku za djecu i najmlađe organizirane su i nagradne igre uz našeg dragog Rica koji će se u Fan zoni priključiti od 14 sati. Na stadionu će od 16:15 sati će atmosferu za sve generacije navijača podizati svevremenska pjevačica Jasna Zlokić i drugi gosti iznenađenja. 

Ovim putem pozivamo sve navijače da se dođu zabaviti uz bogat sadržaj u koji će biti uključeni glazbeni izvođači, gosti iznenađenja, ugostiteljska ponuda i zabavni park. Još jednom podsjećamo i pozivamo sve navijače da na stadion dođu u bijelim majicama kako bi uz snagu i zajedništvo ispratili staru i zaželjeli sreću u novoj sezoni", priopćili su iz Hajduka.

Podsjetimo, splitski klub velikom kampanjom nakon finala Kupa pozvao je navijače da napune tribine splitskog stadiona i proslave još jednom obranjeni trofej Rabuzinovog sunca koji su igrači vratili sa sobom iz Rijeke. U proslavu je tako 'upala' i cijela  sezona Hajduka, iako igrači i trener Ivan Leko tvrde da tako nešto nisu napravili, za njih već zadnjih šest-sedam utakmica traju pripreme za onu iduću i novu bitku s Dinamom. Prošlu su prekrižili, znaju da obrana Kupa nije isti doseg kao lani.

Nisu računali jedino da bi se zadnja utakmica prvenstva sa Šibenikom na Poljudu mogla pretvoriti u susret najvišeg rizika, policijske snage raspoređene su za vikend pojačano u Dalmaciju, posebno se motre putevi između gradova udaljenih 60-ak kilometra jadanskom magistralom na kojoj se vidi vjerojatno najpreciznije odrezana granica u Hrvatskoj, u naselju Brodarica pokraj Šibenika, gdje Torcidini murali kirurški točno određuju točku razgraničenja. Iz godine u godinu rivalstvo Šibenika i Splita ipak poprima konture nekontroliranog nasilja, a ne pridonosi ni odgovor s terena kojim je navijače provocirao Marko Livaja.

Stoti nastup Livaje 

Hajdukov napadač i najbolji igrač lige u nedjelju slavi i vrlo poseban jubilej, stotu utakmicu u dresu kluba kojem je u potpunosti promijenio sudbinu i koji o njemu uvelike ovisi iduće sezone. Zato svi žele smo jedno, mir na  stadionu i oko njega.

Funcutima je za utakmicu pripalo standardnih 1400 ulaznica. Iako su već drugoligaši, nakon spektakularnog sunovrata u zadnjih osam kola, Šibenčani su imali glasnu i brojnu potporu u finalu Kupa, a Livaja ih je s megafonom dodatno osnažio da se okupe i u nedjelju te dođu svi u grotlo Poljuda.

Jučer je skupina navijača Šibenika objavila i simpatično priopćenje u kojem su Livaji poručili da će mu podmiriti troškove polaganja vozačkog ispita, referirajući se na Torcidinu pjesmu o frezama i traktorima s kojom ih je im je provocirao napadač Hajduka.

- Još je jedna utakmica ostala do kraja, protivnik i mjesto bezvrijedno je spomena, kao i uvijek tu smo za Šibenik, naš grad, naše ljude i naše boje. Nemojte nikad ni pomislit da ćemo odustat, idemo još jače zajedno kao i jučer. Prodat se nikad nećemo, jer mi smo Šibenik, poručili su navijači uoči nedjeljnog derbija.

Hajduk je svoje navijače pozvao da svi na Poljud dođu u bijelom, tako su bili obučeni i u Rijeci za posebnu kulisu.

- Pozivamo i ovaj put sve navijače, članove i pretplatnike, sponzore i prijatelje Kluba i sve kojima je bila boja u srcu da napune poljudske tribine do posljednjeg mjesta. Svi u bijelim majicama dođimo ispratiti staru i zaželjeti momčadi i klubu puno sreće u novoj sezoni. Jer Hajduk je ono što nas čini sretnim, bez obzira što radili i gdje se nalazili, kazali su u klubu s Poljuda koji će u nedjelju posebno zapljeskati i zahvaliti se Danijelu Subašiću, koji je odlučio zaključiti bogatu karijeru u kojoj je najveći uspjeh postigao s Hrvatskom na SP-u u Rusiji.

Komentara 3

OL
olujasviholuja
10:35 27.05.2023.

Ovi slave kup kao da su osvojili ligu prvaka 🤣🤣🤣🤣

Avatar southman
southman
09:14 28.05.2023.

Nece Šibenčana doci niti 14. A sve je moglo biti drugačije da su bili pametniji i umjeyto prema Zagrebu gledali prema Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije