hajduk u 4. pretkolu

Tudor: Ovo je bilo veličanstveno! Pokrivač: Moji me nisu ozbiljno shvatili

Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/16
07.08.2014.
u 22:15

- Upozoravao sam suigrače na atmosferu, ali očito me nisu ozbiljno shvatili - govorio je nakon utakmice Nikola Pokrivač.

Otrčao je podno zapadne tribine, u naručje uzeo četverogodišnju kćerkicu Miu. Igor Tudor pokazivao je malenoj kako slave njegovi igrači s gotovo trideset tisuća paklenih navijača.

- Bila je nekoliko puta na utakmici, željela je doći - pojasnio je Tudor.

Odavno Poljud nije doživio ovakvo slavlje, Hajduk je sa 3:0 (2:0) u 3. pretkolu Europske lige svladao kazahstanski Šahter, sustigao negativnih 4:2 iz prve utakmice. Bio je to spektakl pravih splitskih razmjera, malo je nedostajalo da Poljud bude rasprodan protiv tih Kazahstanaca. O veličanstvenoj pobjedi generacije će pričati s naslovom "bilo jednom u Poljudu".

- Ovo odavno nisam doživio u Poljudu, baš je bilo veličanstveno - kaže Tudor.

- Upozoravao sam suigrače na atmosferu, ali očito me nisu ozbiljno shvatili - govorio je nakon utakmice naš Nikola Pokrivač.

Od prve do posljednje minute bilo je to rijetko viđeno navijanje, navijači su bili frenetični, nevjerojatni.

 

Bijeli su se, baš kako je Tudor najavio, od prve minute "bacali na glavu". Jurišali su kao da je pitanje života i smrti. I sve se otvorilo spektakularnim pogotkom Tina Sušića u 14. minuti. Poluokret, topovski udarac u rašlje, Hajduk je poveo sa 1:0. Ali, nije stao, "bacanje na glavu" se nastavilo. Kazahstanski zid srušen je u 36. minuti, ubacio je Vršajević, a Maglica majstorski zabio za 2:0.

- Presudile su dvije pogreške mojih stopera. Ali, i ova čudesna atmosfera - jadao se trenera Šahtera Viktor Kumikov.

Njegova momčad u čudu je gledala što se događa na terenu. Samo prekidi, svaki prekršaj cijela momčad Šahtera selila se u šesnaesterac Hajduka. I to ne na bilo, koji način. Bio je to pravi ragbijaški "scram", petnaest igrača natiskalo bi se oko Kalinića. Međutim, ovaj put Hajduk je prekide rješavao s lakoćom. A autove Viciusa je skratio tako što je postavio panoe za reklamu tamo gdje se inače ne nalaze, pa veznjak Šahtera nije imao dovoljno prostora za zalet.

- Njihova igra temelji se na prekidima, na to smo se spremali. Nama je Kalinić donio sigurnost, obranio je onaj udarac zbog kojeg smo mogli ispasti. To bi bila nogometna nepravda, ali na kraju je pravda pobijedila - rekao je Tudor.

Pričao je o 88. minuti, Šahter je šutirao, lopta se odbila od Maloče i išla prema mreži, ali vratar bijelih panterskim skokom spasio je svoju momčad. I onda je u 95. minuti Sandro Gotal, sprintom od preko pedeset metara zaključio "tu divnu splitsku noć".

Eurospektakl u Poljudu privukao je brojna poznata lica, došao je predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik Niko Kovač iz lože je pratio sve što se događalo. Pa ministri Gordan Maras i Arsen Bauk... Naravno, bilo je niz menadžera, iz lože je utakmicu gledao i Ermin Zec za kojeg se spominjalo da dolazi u Hajduk.

>>Paklene pripreme: Bradarić pao s broda i slomio rebro!

>>Ne bojimo se poljudske atmosfere, igrali smo i pred više ljudi

Komentara 44

Avatar Black_Zero
Black_Zero
21:36 07.08.2014.

eeee,,,,, jedna dusa, jedno tilo !!!!!!!

Avatar kesizubac
kesizubac
21:31 07.08.2014.

Čestitke svim Hajducima! Stari dinamovac.

Avatar ban_Zrinski
ban_Zrinski
20:08 07.08.2014.

dobar Hajduk u prvih pola sata , samo da ne dobe neki bezvezni gol, evo i Maglica zabi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije