DERBI S DINAMOM

Hajduk zbog napada na Mamića, 'HNS mafijo' i bakljade kažnjen sa 60.000 kuna

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
09.04.2014.
u 15:26

Kazna je stigla zbog pirotehnike, uvredljive koreografije i napada Ive Bege na Zdravka Mamića u loži.

Hajduk je zbog propusta u organizaciji derbija s Dinamom u 27. kolu domaćeg prvenstva kažnjen sa 60.000 kuna. Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević MAXtv Prve lige kaznu je odrezao zbog pirotehnike, uvredljive koreografije i napada Ive Bege na Zdravka Mamića u loži.

"Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević nakon provedenog postupka protiv HNK Hajduk po prijavi delegata utakmice 27. kola Hajduk-Dinamo i prijavi GNK Dinamo donio je odluku kojom se HNK Hajduk kao organizator utakmice kažnjava novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 60.000 kuna.

Kazna se odnosi na upotrebu pirotehnike od strane domaćih gledatelja u više navrata zbog čega je u 78. minuti igra morala biti prekinuta, zbog uvredljive koreografije od strane navijača na sjevernoj tribini “HNS mafijo” te zbog fizičkog napada na člana delegacije gostujućeg kluba u svečanoj loži", stoji u obrazloženju kazne.

Podsjetimo, Hajduk u utorak kažnjen s 40 tisuća kuna zbog bakljade i neprimjerenog skandiranja "ajmo, ustaše" na uzvratnoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog kupa protiv Dinama odigranog u prosincu prošle godine.

>> Zdravko Mamić sjedio na Sanaderovom mjestu i fizički se sukobio s Ivom Begom

Komentara 10

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
15:37 09.04.2014.

kakav napad Bege na Mamića? pa poznato je da je mamić prebio cijeli poljud i da je tog natčovjeka svladalo tek 1000 specijalaca uz pomoć tenkova i helikoptera!

AB
abendblatt
16:16 09.04.2014.

Hajduku na celu sa Brbicem je mjesto u Mosor ligi, nikako u 1 HNL.

IN
Ineboimorejeplavo
16:25 09.04.2014.

Nakon sta je cila zemlja pogledala video i kad svi znaju kako je dedica napao Mamica, sada je dosao nalog da se pocme pisati realno, vjerojatno je netko i tužio novine zbog krivog izvjestavanja sa namjerom.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije