TUDOR OČEKUJE PROLAZ

Hajduku prijeti klub iz sela koje ima 941 stanovnika

Jens Andersson, HNK Hajduk (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
24.06.2013.
u 16:25

Turnovo Horizont stiže iz sela Turnova pokraj Strumice. Po popisu stanovništva otprije deset godina Turnovo je imalo 941 stanovnika.

Zadovoljni su u Hajduku ždrijebom 2. pretkola Europske lige u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda makedonskog Turnova i litavske Suduve. Splićani su na pripremama u Sloveniji, tamo su saznali vijesti, a oba moguća rivala su im prava nepoznanica.

- Obje momčadi su nepoznanice, pogledat ćemo njihov međusobni dvoboj. Favoriti smo, ali to treba pokazati na terenu - rekao je trener bijelih Igor Tudor.

Kapetan Mario Maloča slično razmišlja.

- Treba sačekati njihove dvoboje, pogledati ih. Ne znamo gotovo ništa o protivnicima, upoznat ćemo ih, ali ono što je sigurno očekujemo prolaz dalje - kazao je Maloča.

I Turnovo i Suduva nude zanimljivosti, obje su bile trećeplasirane momčadi svojih liga. Turnovo Horizont stiže iz sela Turnova pokraj Strumice. Po popisu stanovništva otprije deset godina Turnovo je imalo 941 stanovnika.

Dugo je ove sezone Turnovo bilo prava senzacija prvenstva Makedonije, prijetilo je osvajanjem prvog mjesta što bi, da se dogodilo, bilo pravo čudo. Suduva, pak, u svojim redovima ima jednog hrvatskog nogometaša, riječ je 28-godišnjem Petru Bašiću, koji je igrao Atlantasu iz Klaipede, a u Hrvatskoj je nosio dres Šibenika, Junaka, Solina, Hrvaca, Zadra, Mosora, Mladosti Proložac, Primorca Biograd, OSK-a iz Otoka kod Sinja...

Inače, hrvatska kolonija u Litvi je jaka, u vodećem Žalgirisu igraju Vedran Gerc, Andro Švrljuga i Tomislav Pek, a dres šestoplasiranog Šiauliaija nose Marko Rašo, Niko Tokić i Filip Žderić. Trenutno, Suduva je na četvrtom mjestu prvenstva, vodeći Žalgiris bježi joj 16 bodova.

>> Europska liga: Evo koga su izvukli Hajduk, Rijeka i Lokomotiva!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije