zbog sreće izostao s nastave

Hajduku zabio školarac!

NK Lipik
Slobodan Kadić / VLM
24.09.2009.
u 18:41

Kakav je to pakao na tribinama lipičkog stadiona bio kada je Dario Šimunović u 22. minuti zabio svoj prvi gol Hajduku!

Da, da, bio je to gol za nogometni anale. 23-godišnji Dario iz Novske, ta paklena “devetka”, kako su ga neki prozvali jer u prvenstvu trećeg HNL-a - istok nosi dres broj devet, već drugu sezonu igra u Lipiku.

Proslava na slavonski način
Proslavili su Lipičani tu utakmicu uz "iće i piće", baš kako je u Slavoniji običaj.

– A, moralo se proslaviti, nisam se baš dobro naspavao, ali mogu pričati. Ma šalim se, lijepo je “zapapriti” Hajduku, dobar je osjećaj i žao mi je što je to bilo samo dvaput. Ali, bit će još prilike. Nogomet sam počeo igrati u NK Libertasu iz Novske, a kao sedamnaestogodišnjak otišao sam u Kamen Ingrad u kojem sam igrao dvije sezone u kategoriji kadeta i juniora – istaknuo je Šimunović koji je protekle sezone bio najbolji strijelac četvrtog HNL-a - istok s čak 26 golova.

U slobodno vrijeme najviše ga opušta tenis koji rekreativno zaigra sa suigračem Milašinovićem.

– Nogomet mi je prva stvar u životu, a planiram upisati i fakultet u Zagrebu. Već sam počeo studirati upravno pravo u Požegi, ali sam brzo odustao. Valjda će drugi put biti bolje – dodaje Šimunović.

Evoooooo ga, orilo se s tribina kada je Tomislav Baltić primio loptu i s tridesetak je metara uputio prema “bilom” čuvaru mreže. I pogodio. Bilo je to ostvarenje dječačkog sna šesnaestogodišnjeg Baltića koji je ove sezone pristigao iz kadetske momčadi NK Suhopolja.

Doselio se iz Požege
– A što da vam kažem, ne mogu riječima opisati koliko sam neispavan i sretan. Od velike sreće nisam ni u školu išao, ali valjda će mi opravdati izostanak, ipak je to Hajduk. Mislim da nikada neću zaboraviti taj osjećaj kada sam vidio loptu u mreži. Ipak, nisam ni maštao da ću dati gol Splićanima s takve udaljenosti – kaže Baltić koji se iz rodnog Stražemana pokraj Požege nedavno preselio u Pakrac kako bi uz nogomet pohađao treći razred pakračke gimnazije. I tako je Lipik zasluženo dobio dva nova nogometna heroja.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
Killer
21:15 24.09.2009.

Zar su tako slabi, pa djeca iz škole da im zabijaju. Nema što, naša je liga jaka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije