Dinamov trener s obitelji proslavio prvu pobjedu protiv Hajduka

Halilhodžić: Zaslužujem malo više poštovanja

'19.03.2011., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 22. kola Prve HNL izmedju NK Dinamo i NK Hajduk.Vahid Halilhodzic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/4
21.03.2011.
u 11:35

Pobjedom protiv Hajduka Vaha je kupio mir čvršći od "Daytona" i s pravom sa suprugom otišao na kraći odmor

Derbi s Hajdukom donio je nove vedre tonove u Maksimir. Mnogo dobroga dogodilo se u subotnju hladnu večer. Prije svega donio je mir u klub, više neće biti priča o prečestim rotacijama igrača kojima je sklon Halilhodžić, neće se govoriti o neatraktivnoj igri. Onima koji nisu došli na tu utakmicu mora biti žao jer ta je igra imala šarma, imala je trenerov rukopis, igrače koji su iz tog rukopisa napravili pitko štivo, nogometni bestseler.

- Igrali smo kvalitetno, taktički sam neke stvari zamislio koje su se i ostvarile, no mora se čestitati i Hajduku što je želio igrati nogomet u Maksimiru. Prvi put je tako netko igrao nakon Villarreal, i pomalo Bruggea.

Prvenstvo je očito riješeno. Sad Vaha može nastaviti slagati igru prema naprijed. Obrana je dobra, čak i bez Bišćana bila je bedem za Hajduk. Kroz HNL počinju pripreme za Europu.

- Čekajmo da se ovo završi, ne treba žuriti. Nastavit ćemo raditi na poboljšanju, to je proces koji traje mjesecima i godinama. Dizat ćemo ritam igre, popraviti efikasnost, mnogo je stvari na kojima Dinamo može biti bolji. Igračima sam rekao - nema opuštanja, hoću bolje.

Igrači su pobjedu proslavili na zajedničkoj večeri.

- Imali su na to pravo. Normalno je da se poslije utakmice ode družiti. To je bio derbi, značajan susret, a kad ga se dobije, to je ipak posebno. A ja sam nakon utakmice bio s obitelji.

Vaha je igračima dao dva slobodna dana, a on je otišao iz Zagreba. Ljutit je i na novinare. U jednim je BiH novinama kritizirao hrvatske novinare.

- Mislim da s pravom. No, ne morate čitati druge novine kad vam ja sve kažem u lice. Ja sam takav, to mi je možda i mana, ali to je moj karakter. Ne volim neistinu. A nisam budala, razumijem ja poruke koje mi se tako šalju. Bilo je tendencioznih pisanja. Govori se da je Dinamo povlašten. A koliko je jučer penala bilo za nas? Tri, vi ste vidjeli dva, a ruka ispred Barbarića - čisti jedanaesterac jer lopta nije bila izvan igre. Ni u jednom trenutku nisam kritizirao suca, ali boli kad se govori da nam netko pomaže. Nitko nam nije dao ništa, ni jedan posto boda, mi smo sve pobijedili zasluženo. Zaslužujem malo više poštovanja. Novinari imaju ljubimce među igračima, uprava ima svoje, navijači, tate, menadžeri. Ali, nije Vaha "juke box" da ispunjava želje. Radim ono što mislim da treba. Toliko je negativnosti oko svih nas, kluba, igrača.... Malo je momčadi u svijetu s takvim rezultatima, ali ovdje se misli da je Dinamo odmah iza Barcelone. Nije to baš tako. Vodim računa o grupi koja je osjetljiva, a vi tražite svašta. I znam ja tko vam iz svlačionice daje informacije.

Pa svi su vas nahvalili nakon ovog derbija.

- Jooj, nemojte me hvaliti, samo to ne - govorio je Halilhodžić dok je supruga Dijana čekala u upaljenom automobilu da bi otišli na odmor do srijede ujutro i pobjegli od svega.

Komentara 17

OB
-obrisani-
12:02 21.03.2011.

baš sam se u subotu pitao kako ovi momci tako dobro igraju i nisam vrtio ostale programe kako inače znam, jer obično u utakmicama dinama i hajduka zna biti najmanje 80 prekršaja što je uopće ne gledljivo a njihovo vucaranje po terenu još manje! no ovaj su me put iznenadili i dokazali da znaju igrati nogomet, ali opet mi crv sumnje nije dao mira, a onda sam se sjetio da je hns-u priprijetila uefa izbacivanjem ako se dogodi bilo kakav nemir! a kako navijače smiriti nego dobrim nogometom ostalo je sve politika ;)))))

Avatar Castro
Castro
12:00 21.03.2011.

I ja mislim da taj covjek dobro radi svoj posao, kvalitetan je, posten , dobronamjeran. Treba ga pustiti da radi u miru i podrzati ga. Ali kako to kad imas lesinare poput flaka i ostalih. Sretno Vaha tebi i Dinamu.

BE
beb
11:55 21.03.2011.

Svaka ti cast Vahide. Ti si taj koji je napravio razliku izmedu Hajduka i Dinama. Nema tu razlike u igrackom kadru osim Badelja kojeg ima Dinamo.Svoj posao radis dobro i ko ti to ne prizna ili nema pojma ili jeje zlonamjeran.Ja sam Hajdukovac u srcu i dusi da se razumimo i volio bi da u nasem nogometu bude puno vise takvih strucnjaka i nogometnih znalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije