Kongres u Zürichu

HNS će dobiti još više novca od Fife, a Blatter neće izdržati do kraja

\'FIFA president Sepp Blatter holds flowers as he poses beside an unidentified girl after being re-elected for a fourth term as president of the world soccer governing body during the 61st FIFA congre
Reuters
03.06.2011.
u 08:03

- Pozvala nas je Južna Koreja, gostovanje u Irskoj u kolovozu je dogovoreno, a Rusija, Švicarska, Portugal i Belgija mogući su nam suparnici, kaže Srebrić

Nakon povratka s kongresa Fife glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić rekao je:

- Sve je proteklo u jedinstvu i zajedništvu, financijski pokazatelji Fifina poslovanja su sjajni, što znači da će i nacionalni savezi kroz razne programe dobiti pojačanu financijsku pomoć. Ne zna se još koliko će točno novca HNS dobiti, sve je to u masi, pa se podnose molbe za određene projekte.

Rekli ste da je sve prštalo zajedništvom, no svijet su preplavile optužbe o mitu i korupciji.

– Bilo je pravo zajedništvo, a nije točno što vi novinari pišete! Uostalom, Blatter je dobio golemu većinu glasova.

Pa bio je jedini kandidat!

– Ali mu je svejedno moglo biti izglasano i nepovjerenje! No, gotovo svi su stali uz Blattera – kaže Srebrić.

Ne treba ni sumnjati da je HNS dao glas Seppu. Široka je osmijeha Joseph Blatter (75) zahvaljivao članovima Kongresa na novom, četvrtom povjerenju. Unatoč silnim aferama koje paraju šavove Svjetske nogometne organizacije, Blatter je ostao u sedlu do 2015. godine.

– Ako nam Bog dopusti, nadam se da ćemo mnogo dobroga napraviti u tom razdoblju – bila je jedna od "slatkih" Blatterovih rečenica zahvale.

No, dojma smo da bi to mogla biti njegova pirova pobjeda. Jer, Fifa nikad nije bila toliko podijeljena kao sad i ta golema većina glasova ne znači i jednodušnu potporu. Ne treba, naime, zaboraviti da se Blatter suspenzijom riješio protukandidata, Kataranina Mohameda bin Hammama. No, da je Bin Hammam i ostao kandidat, bio bi to igrokaz u kojem bi se znao pobjednik (Blatter), pa je zapravo ostalo jedino pitanje zašto se Blatter nekoliko dana uoči kongresa okomio na dojučerašnjeg najbližeg suradnika Jacka Warnera (Trinidad i Tobago – 28 godina član je najužeg Fifina vrha!) i već spomenutog Bin Hammama, koji je Kataru donio domaćinstvo SP-a 2022. godine? Jesu li se negdje razišli sa Seppom i zaprijetili da će reći što znaju, pa su postali opasni?

Čini se da odgovor leži baš u tom grmu. Nijemci, Britanci, azijske zemlje... inzistiraju da se istraži je li Katar zaista kupio domaćinstvo SP-a 2022., pa smo skloni vjerovati da Blattera čekaju nemirne noći i kladili bismo se da neće dočekati kraj mandata.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:12 03.06.2011.

a zakaj je bio jedini kandidat, odnosno zakaj je bio protukandidat izbacen i suspendiran????????????? na koncu blatner je napunio fifa kasu do krova, i imaju na kontu preko 1,3 milijrade franaka, onog kaj puni kasu treba izbacit i docepats ee te love, sa blatnerom se to ne moze desit, izglaeda da ima komunista po cijelom svijetu koji bi po nacelu: snadjis e druze-daj lovu i ne pitaj vise za nju, a blater ogodvara: evo vam pimpek-nist vam nedam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije