PORUKA PODRŠKE

HNS o presudi Vuškoviću: Nemilosrdni su prema njemu. Podržavamo njegovu borbu

U Vodicama održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, nakon sjednice izjavu za medije dao Marijan Kustić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
27.08.2024.
u 23:10

"HNS je iznenađen odlukom CAS-a jer smatramo da je Sud bio nemilosrdan prema mladom nogometašu koji je odbio blažu kaznu kako bi dokazao svoju nevinost u koju je, očigledno, sasvim uvjeren", napisali su iz HNS-a

Nakadašnji igrač Hajduka, Mario Vušković, suspendiran je odlukom Međunarodnog sportskog suda u slučaju korištenja dopinga. Profesionalnim nogometom neće se moći baviti sve do jeseni 2026. godine. Ovime je budućnost njegove karijere bitno ugrožena. Trenutno je igrač HSV-a, no ugovor mu istječe iduće godine, a nije poznato hoće li ga raskinuti obzirom na razvoj događaja. Klub mu je tijekom čitavog slučaja pružao potporu, a nakon donošenja presude ostali su u šoku. Službenim se priopćenjem oglasio i Hrvatski nogometni savez, a tekst donosimo o cijelosti.

"Međunarodni sportski sud (CAS) u Lausanni donio je danas odluku u slučaju hrvatskog nogometaša Marija Vuškovića. Nakon žalbenog procesa, CAS je danas objavio odluku kako je žalba Marija Vuškovića odbijena, a da su žalbe NADA-e i WADA-e prihvaćene te je Vuškoviću određena suspenzija u trajanju od četiri godine, koja je započela u studenom 2022. godine.

GALERIJA Ivan Rakitić i Raquel na jahti uživaju u čarima Jadrana, fanovi im poručili: 'Nema mora do našega!'

U Vodicama održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, nakon sjednice izjavu za medije dao Marijan Kustić
1/12

Hrvatski nogometni savez podržava borbu protiv svakog oblika dopinga u sportu te će i budućnosti dosljedno i snažno provoditi antidopinške edukacije među nogometašima. No, uvažavajući borbu protiv dopinga, HNS je iznenađen odlukom CAS-a jer smatramo da je Sud bio nemilosrdan prema mladom nogometašu koji je odbio blažu kaznu kako bi dokazao svoju nevinost u koju je, očigledno, sasvim uvjeren.

Hrvatski nogometni savez podržava Marija i njegov klub, HSV, u daljnjim pravnim koracima kako bi pokušao dokazati svoju nevinost te duboko vjerujemo da ćemo Marija ponovno vidjeti na nogometnim terenima - kad god ova pravna bitka završila."

VIDEO Hajduk već priznao potpuni poraz? Kalinić: 'S Dinamom se nemamo što uspoređivati. Kvalitetniji su'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije