Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POTEZ

HNS pred revolucionarnom odlukom: Evo kako planiraju riješiti gorući problem hrvatskog nogometa

Zagreb: Konferencija za medije predsjednika HNS-a Marijana Kustića nakon održane skuptine Hrvatskog nogometnog saveza
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
25.04.2024.
u 15:06

- Finale kupa? Nismo još donijeli odluku o toj temi, ali kad dobijemo izvješće povući ćemo konkretne poteze. Jedna od rasprava i razmišljanje je da idemo prema stranom sucu na toj utakmici - rekao je Marijan Kustić

Nakon održane Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza na pitanja predstavnika medija odgovarao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Pitanja je bilo podosta, a glavno je ono o stranim sucima u hrvatskom nogometu. Kustić je najavio da će za šefa sudaca u hrvatskom nogometu biti delegiran stranac. Inače, uvođenje stranih sudaca Kustić smatra dobrim potezom.

- Sigurno smo svjesni kako se to pokazalo dobrim, mislim da ćemo u idućim danima donijeti konkretne odluke oko sudačke komisije. Jutros sam imao sastanak s gospođom Ladom Rojc o izvješću koje nam trebaju podnijeti, to ćemo javno prezentirati, pa donijeti odluke na tu temu. Finale kupa? Nismo još donijeli odluku o toj temi, ali kad dobijemo izvješće povući ćemo konkretne poteze. Jedna od rasprava i razmišljanje je da idemo prema stranom sucu na toj utakmici, a razmišljamo i o stranom povjereniku za suce - rekao je Kustić uz dodatak:

- Pokazali smo pa i uvođenjem u ove tri utakmice, Rijeka - Dinamo će biti četvrta sa stranim sucima, pokazali smo spremnost da riješimo te stvari oko suđenja u HNL-u. Postoje pogreške i kod stranih sudaca, ali percepcija je kakva je, samo nekim odlukama možemo riješiti pitanje funkcioniranja sudačke komisije u budućnosti. U zadnja dva mjeseca samo napravili konkretne poteze, pokazali svima da želimo sve odraditi transparentno. Žao mi je što svi susjedi imaju suce u Ligi prvaka, mi ne. Nekad igrača morate istrpjeti mjesec-dva kako bi konačno došao u formu, tako nekad i mi moramo mlade suce. Ljudski je griješiti, bitno je da nema namjere. I svi tome moramo dati podršku.

Važna tema su i travnjaci u HNL-u koji na nekim stadionima nisu zadovoljavajuće kvalitete. Predsjednik HNS-a pozvao je na odgovornost lokalne sredine.

- Vi najbolje znate tko je vlasnik tih objekata. U Koprivnici će se graditi novi travnjak, mi smo puno izgradnjom hibridnih terena uložili u terene. Lokalne vlasti sad moraju voditi brigu o tome, nigdje u svijetu Savezi ne mijenjaju klubovima terene svake dvije-tri godine. Ide sve korak po korak, ali imamo terene kao u Koprivnici koji se moraju mijenjati, najviše zbog samih igrača - rekao je Kustić.

Podijelio je i informacije oko toga kako stoji plan za gradnju HNS-ovog kampa u Velikoj Gorici.

- Najsretniji bih bio da to ide preko noći, ali postoji procedura prikupljanja određenih suglasnosti. Sve ide svojim tijekom, ne možemo ubrzavati procedure. Očekujem da ćemo imati građevinski dozvolu na sljedećoj skupštini - kazao je Kustić.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar rubinet
rubinet
17:12 25.04.2024.

Predsjedniče HNS, zašto na kraju sezone ne uvedete doigravanje između 9. kluba iz 1.hnl i drugoplasiranog iz 2. hnl? Tako je bilo nekad. Puno je zanimljivije i klubovi se bore.

BS
Blue_shirt
15:20 25.04.2024.

Polufinale kupa je sudio stranac, a sada hns razmatra da li treba i finale ??? Nekuzim, ako finale budu sudili domaci stranci tim potezom bi hns proznao da su dovedeni samo radi hajduka strani suci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije