Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBELLO

HNS želi poznate terene u Zagrebu, bivši igrači se bune: To je ispod svake ljudske i sportske razine!

Zagreb: Pogled s Vjesnikova nebodera
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
15.02.2022.
u 15:35

Najbolja mi je fora kad kažu da se s tim slaže i Zvonimir Boban, kakve to veze ima? Evo, znam da se Messi, Prosinečki, pa čak ni Šuker nisu očitovali, ironičan je Vrdoljak

Ideja Hrvatskog nogometnog saveza da od kompleksa NK Zagreba u Veslačkoj ulici, poznatijeg pod imenom Zagrebello, napravi Nacionalni nogometni kamp i onamo preseli svoje urede, naišla je na oštru osudu Zagrebovih veterana. Koji se s pravom pitaju zašto HNS i Grad Zagreb najprije u NK Zagreb ne uvedu red i zakonitost, a ne da dopuštaju da u njemu vedri i oblači Dražen Medić, čovjek koji je kažnjen s tri godine zabrane rada u sportu. Pa, da čujemo i njihovu stranu priče...

– Prijedlog i želja HNS-a da Zagrebello dobiju, valjda u nekoj novoj pretvorbi kao dar, ispod je svake ljudske, sportske i poslovne razine. Valjda po navici, naučili su u HDZ-u da sve mogu dobiti, pretvoriti, uzeti i uzurpirati. Nadamo se da su ta vremena u Zagrebu prošla s Bandićevim odlaskom kad je sve to bilo moguće. Umjesto da su pomogli, a zapravo radili svoj posao, kad je klub naprosto darovan sadašnjem korisniku, vlasniku, predsjedniku i direktoru u jednoj osobi, kojemu je inače na tri godine zabranjen rad u sportu. Tada se nisu javili – oštar je u svom komentaru Zlatko Dračić predsjednik Udruge veterana NK Zagreba.

11.09.2013., Zagreb - Pogled s Vjesnikova nebodera na Zagrebov nogometni centar Zagrebello. rPhoto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Zagrebovi veterani očekuju od čelnih ljudi Grada Zagreba, koje su proklamirali zakonitost i transparentnost, da Zagreb najprije dovedu u normalno stanje, a poslije se može eventualno razgovarati o nekim aranžmanima ovog tipa.

– Kamp je napravljen u dogovoru s gradonačelnicom Marinom Dropulić, a Bandić i njegovi imali su dopune, dogradnje, intervencije i druga pogodovanja. Od HNS-a se svašta može očekivati, ali umjesto da se bave otimačinom, bolje bi im bilo da su pomogli da se klub vrati u zakonito stanje. Oni očito misle da je korisnije da propadne. Nadamo se da Grad Zagreb neće dopustiti da nestane klub sa stoljetnom tradicijom i gradskim imenom – istaknuo je Dračić.

I bivši dugogodišnji predsjednik NK Zagreba Ante Vrdoljak ne skriva nezadovoljstvo ponašanjem odgovornih u HNS-u.

– Stavljali su temeljac u Tuheljskim Toplicama, slikali se na Sveticama, ali čini se da im je najunosnije i najjeftinije uzeti nešto tuđe, pretvoriti i oteti. A najbolja mi je fora kad kažu da se s tim slaže i Zvonimir Boban, kakve to veze ima? Evo, znam da se Messi, Prosinečki, pa čak ni Šuker nisu očitovali – ironičan je bio Vrdoljak.

Zagrebello inače čine četiri terena, mali stadion s tribinom, prateći hotel, teretana i dvorana za fitness. Sve je to pomalo zapušteno, ali uz malo ulaganja cijeli bi se kompleks mogao pretvoriti u funkcionalni nogometni kamp. No, preduvjet svemu tome je da se u NK Zagreb uvede zakonitost i red. Na potezu su Grad Zagreb i njegove službe, prije svih Gradski ured za opću upravu.

Ključne riječi

Komentara 6

TR
Trnjan
17:58 15.02.2022.

HNS se stalno hvali kako dobiva novce od FIFE i UEFE za razvoj i infrastrukturu pa bi bilo lijepo da napokon nešto i izgradi tim novcem.

BA
barkod
16:17 15.02.2022.

Kao prvo, tko je u gruntovnici vlasnik Zagrabello-a, vjerojatno nije NK Zagreb nego grad Zagreb jer su građani Zagreba financirali taj odlično zamišljen projekt. Nažalost Medić i društvo su napravili od nekadašnje perjanice I HNL četvrtoligaša. Po čemu bi trebao četvrtoligaš imati takav sportski centar, kada ne mogu plaćati niti struju za kompleks a kamoli neko najobičnije održavanje, pa lijepi kompleks propada. Žao mi je NK Zagreba ali kako kaže ona stara poslovica , kako siješ tako i žanješ. Neka grad Zagreb nađe neki odgovarajući teren za četveroligaša a Zagrabello dati u najam ozbiljnom klubu ili organizaciji koji ću čuvati, koristiti i održavati taj jako lijepi kompleks.

CH
Changi
16:18 15.02.2022.

Potpuno se slažem s Veteranima NK Zagreba. To kako je razbucan i uništen taj klub i sad igra u četvrtoj ligi, najveća je sportska i svakovrsna sramota grada Zagreba. Pa NK Zagreb je bio prvak države pod trenerskim vodstvom legendarnog Cice Kranjčara. A sad ga nema nigdje. U bivšoj državi je cijelo vrijeme bio u prvoj ligi u neusporedivoj konkurenciji sa 1. HNL. Nije Medić stavio šapu samo na Zagrebelo, već i na stadion u Kranjčevićevoj. Sve pod patronatom građevinske mafije. A to da HNS na Zagrebelu napravi kamp i ostalo, odlična je ideja. No, samo kad se očisti Medićev mulj a njega strpaju u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije