Iz svlačionice

Horvat: Morao sam "prodati" lob i Omeyeru

'10.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, polufinale. Francuska - Hrvatska. Zlatko Horvat.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL '
'Igor Kralj/PIXSELL'
24.01.2013.
u 11:28

Vori: Bili smo za dvije klase bolji od Francuza, prvi put smo protiv njih odigrali pametno u napadu

Igor Vori, kapetan reprezentacije, ovoga puta nije morao reći: "Usrali smo se", kao nakon poraza u polufinalu olimpijskih igara u Londonu

Danci su moderni kao i mi

–  Moram čestitati svim suigračima na igrama koje smo pružali od Australije do Francuske. Na svih sedam utakmica pokazali smo sjajan rukomet. Dogodila se kemija između nas iskusnijih i ovih mlađih igrača. Bili smo za dvije klase bolji od Francuza. Uz odličnu igru u obrani igrali smo možda prvi put protiv njih pametno u napadu. Nismo srljali, nismo bili brzopleti, igrali smo do prave prilike, uvijek na rubu pasivnog napada. Ali, isplatilo se – rekao je Igor Vori.

Danska je sljedeća.

– Oni uz nas igraju najljepši rukomet. Igraju jaku obranu i imaju brzu kontru. Bit će to utakmica dviju najmodernijih reprezentacija na svijetu u ovom trenutku – kaže Vori.

Nakon što smo Francuzima u Novom Sadu onemogućili da brane europski naslov, sada smo ih zaustavili na putu da obrane svjetski. U sve četiri utakmice četvrtfinala oni su doživjeli najuvjerljiviji poraz.

– Dugo nam je trebalo da ih dokrajčimo. Dobrih pedeset minuta stalno su nam puhali za vratom. Teško je bilo protiv njih igrati šest na šest. Tu su jaki, a nismo imali puno kontri jer su se brzo vraćali. Znao sam da se na kraju moraju predati – rekao je Zlatko Horvat.

Nije izdržao da ne "proda" lob i Omeyeru.

– Ispalo je super. Nadam se da nam on neće više biti crna mačka – zaključio je Horvat.

Damir Bičanić bio je naša udarna igla u napadu, naravno, uz Domagoja Duvnjaka.  

– Imao sam zadaću da prolazim jedan na jedan Dinarta. Ipak sam puno brži od njega i stalno sam ga navlačio na velik prostor – rekao je Bičanić.

Karabatić bez riječi

Kad se Bičko umorio, zamijenio ga je Stipe Mandalinić i kulerski postigao pogodak.  

– Stipe je najjači.

A kako su leđa?

– Sada su dobro. Pitajte me za sat vremena – rekao je Bičanić.

Nikola Karabatić bio je jako glasan uoči utakmice. Poslije poraza prošao je pored novinara kao pokraj turskog groblja.  

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:54 24.01.2013.

Nekoliko puta za vrijeme ovog Svjetskog prvenstva u Španjolskoj napisao sam da je uvijek valjano uzdati se u sebe, vjerovati u svoju sposobnost i svoju snagu. Pokazalo se to i te kako ispravno. Goluža je uspjeo definitivno posložiti snage i otvoriti jednu super kombinaciju iskusnih i mladih igrača. Imponira Mandalinić, imponira Stepančić kad bez respekta pune mrežu iskusnim vratarima. Samo tako se i može igrati u vrhu svjetskog rukometa. S dancima nismo bez šanse ali objektivno ih smatram mnogo jačom reprezentacijom od francuza. Biti će to otvorena utakmica i tko bude sutra imao bolji dan otići će s parketa kao pobjednik. Vjerujem da će to biti hrvati, no ako i ne budu možemo svi biti sretni i zadovoljni onim što smo od njih na ovom natjecanju vidjeli. Ma doći će opet poruka koja će dizati. Naprijed i sretno sutra "kauboji"!

DU
Deleted user
13:55 24.01.2013.

Zlatko legenda si!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije