PLIVANJE

HPS i Slovenci optuženi za korupciju zbog Draganje

'12.08.2008.,Peking,Kina - Olimpijske igre 2008.Plivanje, 100 m slobodno, kvalifikacije, Duje Draganja,  Photo:Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/PIXSELL
27.06.2012.
u 07:09

Duje se teško miri s time da je Todorović na 50 m bio brži, iako u utrci na 100 metara

“Moguća korupcija u Hrvatskom plivačkom savezu” naslov je teksta koji objavljuje američki Swimmingworldmagazine.com, koji se hvali da je svjetski lider u neovisnom praćenju plivanja, i to od 1960. Otkud sad interes Amerikanaca za zbivanja u hrvatskom plivanju?

Iako ga se nigdje ne citira, nego je samo objavljena njegova fotografija, iza cijele “istrage” očito stoji Duje Draganja. Koji se u SAD-u priprema kod svog bivšeg trenera Mikea Bottoma. I usput pokušava diskvalificirati B olimpijsku normu Marija Todorovića na 50 metara slobodno, koja je bolja od njegove. Duje je, naime, na mitingu u Eindhovenu, u travnju ove godine, tu dionicu preplivao za 22.51, dok je Mario Todorović na mitingu u Kranju, 25. lipnja, 50 metara preplivao za 22.50, ali u sklopu utrke na 100 metara. No, to je u skladu s Fininim pravilima i to Fina priznaje.

Ne može se namještati


- To nije ništa novo, takav se slučaj dogodio milijun puta. I svjetski rekordi se tako postižu - ističe Tomislav Karlo, glavni tajnik HPS-a, i sam iznenađen navodima o mogućoj korupciji.

- Osim što proziva HPS, tekst u neugodan kontekst stavlja i Slovence, što zaista nije u redu - napominje Karlo.

On sam nije bio na mitingu u Kranju, ali svjedočio mu je izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Miloš Milošević.

- Sve je bilo regularno, takve se stvari ne mogu namještati. Ne znam tko stoji iza svega toga, ali optužbe i prema organizatorima mitinga u Kranju i prema HPS-u, koji je takav rezultat prihvatio, potpuno su neutemeljene - smatra Milošević, željno iščekujući obavijest iz Fine da će biti omogućeno još ponekom hrvatskom plivaču ili plivačici da nastupi na Olimpijskim igrama u Londonu.

Hoće li Kim imati društvo?

U ovom je trenutku, naime, samo naša Amerikanka iz Teksasa (roditelji su joj Zagrepčani) Kim Daniela Pavlin sigurna da će braniti hrvatske boje u Londonu. Preostali naši kandidati na strogom su Fininu filtriranju i njihova je olimpijska sudbina posve neizvjesna. Osim Todorovića i Draganje, u krugu kandidata su i Sanja Jovanović i Lovro Bilonić. Svi oni, kao i Kim, imaju samo B olimpijske norme i dobijemo li još dva putnika u London možemo biti iznimno zadovoljni.

A Dujini izgledi? Bojimo se da nisu veliki, ako ih uopće ima. Razumijemo njegovu želju da ode i četvrti put na OI, ali silom to ne ide. Niti će prljanjem Todorovića, Slovenaca i HPS-a bilo što dobiti.

 

Komentara 8

Avatar MENSA
MENSA
08:00 27.06.2012.

E moj Duje pliva se u bazenu, a ne po medijima"

PE
Pegaz
09:26 27.06.2012.

Aha, tako to po njemu ide - netko je bolji od mene, dakle - namještaljka. Baš jadno.

MI
misuratakid
07:48 27.06.2012.

Taj Duje Draganja toliko je naporan, dosadan i arogantan da je to za Bogu plakati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije