Rino Mašić

Hrvat (20) pomeo konkurenciju na Svjetskom prvenstvu! Proglasili ga najuspješnijim u svim kategorijama

"Čudo od djeteta" Rino Mašić nepobjediv je u obaranju ruke, a tek mu je 18 godina
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
26.08.2024.
u 17:21

Mladi Ličanin prvak je postao u obje kategorije, lijevom i desnom rukom, što je inače rijetkost. "Ujutro pojedem šest do 10 jaja, posni sir i neko meso"

U konkurenciji 1600 natjecatelja iz 61 zemlje, najbolji hrvatski obarač ruke Rino Mašić (20) osvojio je dvostruku svjetsku titulu na Svjetskom prvenstvu u Moldaviji u kategoriji do 110 kg! Nakon titule na lijevu ruku u petak, u subotu je potvrdio zlato i desnom rukom te su ga proglasili najuspješnijim obaračem ruke ove godine u svim kategorijama, s obzirom na to da je aktualni dvostruki europski i svjetski prvak te dvostruki osvajač zlata na World combat igrama.

Što je u tanjuru za doručak jednog takvog sportaša?

- Ujutro pojedem šest do 10 jaja, posni sir i neku vrstu mesa - rekao nam je Mašić.

Kako pak izgleda trening nekoga tko je u svom sportu usredotočen na snagu šake i ruke?

- U prvih 10 minuta zagrijem sve mišiće i tetive potrebne za taj dan, a onda slijedi tri do četiri sata intenzivnog treninga specifičnih mišića. Radim izolirane vježbe najbitnijih mišića za obaranje, uz simuliranje pokreta za stolom.

Koji su to mišići najvažniji za obaranje ruku?

- Biceps, zatim brahijalis, mišić između bicepsa i tricepsa te mišić podlaktice. 

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije