Novi Max! donosi

Hrvat Grbešić iz NY: Hajduk bi oživio uz pomoć Amerikanaca

New York Croatia
Foto:
1/3
28.06.2013.
u 16:01

- Zbog čega Amerikanci ne bi mogli investirati i u Hajduk? To bi ga oživjelo, vratilo na veliku europsku scenu, možda i u LP - kaže Andrija Grbešić, poslovni čovjek i član uprave nogometnog kluba New York Croatia

Novi broj sportskog tjednika Max! donosi razgovor s Andrijom Grbešićem, Hrvatom iz New Yorka, koji komentira interes američkih investiora za Hajduk.

Grupu američkih investitora koji žele kupiti dionice Hajduka, a među kojima je i poznati igrač footballa Ndamukong Suh u stopu prate i brojni drugi američki poslovni ljudi i investitori iz međunarodnih krugova koji vide europske nogometske klubove kao odlična mjesta u kojim mogu uložiti svoje novce. Posljednih godinama svjedočili smo kako Amerikanci kupuju slavne klubove kao sto su Manchester United, Aston Villa i Liverpool (koji broji Lebron Jamesa kao jednog od ulagača). Ali nisu investitori u sportske klubove isključivo sa sjevernoameričkog kontinenta, već i iz Rusije, a prije nekoliko godina uključili su se i bogataši iz muslimanskih zemelja poput Emirata, a šeici iz Katara i Abu Dhabija kupili su tri  vrhunska svjetska kluba poput Paris St. Germain, Manchester City i Malagu.

To je za Večernji list komentirao Andrija Grbešić, poslovni čovjek iz New Yorka koji je aktivan u nogometnom klubu "New York Croatia" osnovanom prije pedeset i jednu godinu, a prošle  su godine osvojili prvo mjesto na 49. Hrvatskom nacionalnom nogometnom turniru Kanade i SAD-a. Andrija Grbešić obožava nogomet i redovito  prati hrvatsku nogometnu ligu kao i događanja na  vjetskoj sportskoj sceni te mu nije promakla vijest o Amerikancima zainteresiranima za vlasništvo nad  Hajdukom.

- Imućni investitori poput onih koji žele kupiti Hajduk već su u vodećim europskim zemljama uložili stotine milijuna dolara pa nije čudno da su sada i klubovi u manjim zemljama postali meta stranaca, posebno kad postoji bogata povijest, ali i potreba saniranja financijskog stanja kao što je trenutačno u Hajduku. Gospodin Suh i njegova grupa su jednostavno i izravno pokazali svoju želju da kupe HNK Hajduk, a sada je do uprave kluba i Grada Splita da odluče hoće li prihvatiti ovu priliku s kojom mogu ne samo stabilizirati financijske nedaće u klubu već i dobiti mogućnost da opet podignu klub na nivo koji zaslužuje i na kojem bi trebao biti. Često su se bunili navijači engleskih i francuskih klubova protiv ideje da stranci posjeduju njihove ponosne klubove, ali takvi se glasovi sve manje čuju. Kad vidimo pobjede, rezultate i slavlja u europskim nogometnim prvenstvima koje su osvojili ti isti klubovi u posljednih nekoliko godina, teško je vjerovati da bi Chelsea, Manchester City i Paris St. Germain postigli takve uspjehe i bili u vrhu europskog nogometa bez stranih ulagača. Vjerujem li da Hajduka čeka takav uspjeh i "europska kruna" moj odgovor je - ne! Ali neka barem to ponosno hrvatsko ime sjajnog kluba Hajduk još jednom bude u Ligi Prvaka i Europskoj ligi među drugim velikanima. Stoga sam uvijek za investicije koje će pomoći hrvatskom nogometu i igračima - poručio je Andrija Grbešić iz New Yorka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije