KAKAV DAN!

Hrvati bušili mreže u Njemačkoj: Zabili Perišić, Iličević i Olić!

Ivan Perišić
www.bvb.de
22.09.2012.
u 17:29

Igoru Štimcu nakon 4. kola Bundeslige mogao se samo nasmiješiti brk!

Ivan Perišić bio je dvostruki strijelac za svoju Borussiju Dortmund, no ta su dva pogotka bila dostatna tek za minimalni poraz njegove momčadi u Hamburgu. Domaći je HSV, naime, s Badeljom i Iličevićem u udarnoj postavi, na kraju slavio 3:2, a strijelac drugog pogotka za HSV bio je Ivo Iličević.

Perišić je lijepim golom s 20-ak metara iskosa u 46. minuti izjednačio rezultat, ostalo je tek upitno je li naš reprezentativac želio baš tako opaliti prema vratima, ili je, pak, namjeravao ubaciti visoku loptu ispred domaćih vrata? Uglavnom, lopta je završila u mreži, ali radost gostiju nije dugo trajala, desetak minuta kasnije HSV je poveo 2:1, a strijelac je bio Iličević!

U lijepo razigranoj "kontri" domaćina, Iličević je na kraju povukao loptu i s 14 metara iskosa s lijeve strane zatresao je mrežu! Sudac je pokazao na centar, dok su se gosti žalili na zaleđe Iličevića... HSV je uskoro poveo i 3:1, a konačnih 3:2 postavio je svojim drugim golom opet Ivan Perišić, bio je to prvi poraz aktualnog prvaka i prva ovosezonska pobjeda HSV-a nakon tri poraza. Badelj je odigrao svih 90 minuta, baš kao i Perišić, dok je Iličević napustio travnjak u 69. minuti.

Ivica Olić zabio je pogodak za Wolfsburg i tako sačuvao bod svom sastavu, koji je doma gubio 0:1 protiv Greuther Fürtha. Olić je zabio za 1:1 u 42. minuti, nakon što je Kahlenberg pogodio gredu, a odbijenu je loptu "Ola" udarcem glavom sa pet metara poslao u mrežu. Olić je igrao cijelu utakmicu, dok je Srđan Lakić zamijenio Kahlenberga u Wolfsburgu u 87. minuti.

Mario Mandžukić počeo je za Bayern derbi u Gelsenkirchenu protiv Schalkea. Bayern je nastavio seriju pobjeda i četvrti put ove sezone upisao je sva tri boda. Na kraju je bilo 2:0 za goste iz Münchena, strijelci su bili Kroos (55. minuta) i Müller (58.), a Mandžukića je u 70. minuiti zamijenio Javi Martinez.

Rezultati 4. kola: HSV – Borussia Dortmund 3:2, Schalke – Bayern 0:2, Mainz – Augsburg 2:0, Fortuna Düsseldorf – Freiburg 0:0, Wolfsburg – Greuther Fürth 1:1.

Redoslijed: Bayern i Eintracht Frankfurt po 12 bodova, Hannover (-1), Schalke, Borussia Dortmund i Nürnberg po 7, itd...

Ključne riječi

Komentara 5

MA
marko53
17:48 22.09.2012.

Perišić je trenutno najbolji hrvatski igrač.

JO
jozinho
18:04 22.09.2012.

croatian domination ;)

BI
bigred1
18:57 22.09.2012.

zašto imate na stranici tablicu lanjske LP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije