NIŽU USPJEHE

Hrvati otkrili Ameriku: Našim tenisačima i tenisačima tamo ide sjajno

Donna Vekić
Foto: JAIMI JOY/REUTERS
1/4
05.03.2023.
u 07:00

Đokoviću nije dopušten ulazak u SAD, osim ako ga predsjednik Biden osobno ne “pomiluje”

Odličan ovogodišnji niz Donna Vekić nastavila je na WTA 250 turniru tenisačica u meksičkom Monterreyu. Osječanka se u petak probila u polufinale nakon što je u neizvjesnom dvoboju ipak pobijedila Belgijku Ysaline Bonaventure, 96. tenisačicu svijeta, sa 6:2, 5:7, 7:6 (5).

Nakon što je prvi set dobila sa 6:2, činilo se da Donna neće imati većih problema u tom meču, no situacija se zakomplicirala u završnici drugog seta. Nakon što je došla u vodstvo s 5:4, naša igračica izgubila je pet gemova u nizu, pa je Belgijka izjednačila omjer u setovima, ali i povela s 2:0 u trećem. Ipak, Osječanka se uspjela vratiti, pri svom vodstvu od 6:5 čak je propustila i dvije meč-lopte, ali srećom to joj se nije osvetilo u tie-breaku u kojem je nadoknađivala zaostatak od 1:3.

Teška, ali zato i slatka pobjeda za našu Donnu koja je tako izjednačila omjer s Belgijkom na 2:2. Odličan ovogodišnji učinak od 12 pobjeda i samo dva poraza doveo je Vekić na izvrsno 14. mjesto u poretku napravljenom prema rezultatima u 2023. godini (680 bodova), a ne stoji loše niti na službenoj WTA listi (učinak u posljednjih 12 mjeseci) na kojoj je sada na 26. mjestu, blizu najboljeg plasmana karijere (19. pozicija).

A upravo time, novim plasmanom karijere može se pohvaliti 17-godišnja Petra Marčinko. Ona je u Arcadiji na Floridi također stigla da polufinala, ali na ITF-ovu turniru vrijednom 60.000 USD. Mlada je Zagrepčanka u četvrtfinalu svladala Amerikanku s pozivnicom Megan McCray (1062.) sa 6:2, 6:2, pa se sad u tzv. poretku uživo nalazi na 161. mjestu WTA liste, a najbolji plasman dosad bio joj je 12 pozicija niže. Sjajne uspjehe hrvatskih tenisača na američkom kontinentu zaokružio je Borna Gojo koji je stigao do polufinala na ATP Challengeru u teksaškom gradu Wacou. Njemu je pri njegovu vodstvu od 6:2 i 4:0 četvrtfinalni dvoboj predao Japanac Shintaro Mochizuki (299.). Nakon toga je izgubio od izgubio je od domaćeg predstavnika Aleksandra Kovačevića sa 3:6, 6:7 (7).

A u Ameriku, preciznije u SAD, neće moći Novak Đoković jer nije cijepljen, a nadležno ministarstvo ne želi raditi iznimke. Tako Novak neće moći nastupiti na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju, osim ako ga predsjednik Joe Biden osobno ne “pomiluje”.

>> Karlo Ledinski o Skupštini Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije