NASTAVLJA DALJE

Hrvatica se planirala oprostiti, no predomislila se: Dobila sam dodatnu motivaciju

Najbolji u 2019. godini u karlovačkom sportu Petra Furač i Ivan Katić
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.11.2022.
u 07:00

- Odradila sam cijeli višeboj, sve sam napravila, cijele vježbe... Uvijek može bolje, ali zadovoljna sam. Dobila sam ovdje jednu dodatnu motivaciju za nastaviti dalje trenirati - istaknula je Petra Furač.

Hrvatske gimnastičarke Nika Kukuljan Frleta i Petra Furač kvalifikacijskim nastupima završile su svoj nastup na 51. Svjetskom prvenstvu u Liverpoolu. Obje su debitantice na SP-u, a Nika je sa 16 godina jedna od najmlađih natjecateljica ovdje. Na žalost zbog ozljede leđa morala je otkazati nastup na dvovisinskim ručama i nema odrađen kompletan višeboj. Na preskoku je ocijenjena sa 11.666, na gredi je zbog pada dobila 9.566, dok je na tlu imala najbolji nastup i na kraju ocjenu 11.766.

- Startali smo s gredom i tamo mi je bila najveća trema, a to je uzrokovalo jedan pad. Sve u svemu, jako sam zadovoljna. Parter je bio jedan od boljih ove sezone i na ovako velikom natjecanju. Zadovoljna sam kako sam se držala s pritiskom. Sve ostalo je bilo dobro - rekla je Nika Kukuljan Frleta, mlada gimnastičarka GK Rijeke.

Petra Furač ovoga ljeta mislila je da će joj Europsko prvenstvo u Münchenu biti završetak karijere, međutim u njemu je izborila Liverpool, a odrađen višeboj natjerao ju je da ipak prolongira sportsku mirovinu. Skupila je ukupno 44.066 bodova u višeboju. Na preskoku je ocijenjena sa 12.300, na dvovisinskim ručama 10.666, na gredi 10.100 te na tlu 11.000.

- Odradila sam cijeli višeboj, sve sam napravila, cijele vježbe... Uvijek može bolje, ali zadovoljna sam. Dobila sam ovdje jednu dodatnu motivaciju za nastaviti dalje trenirati - istaknula je Petra Furač. 

>> Sin predsjednika Milanovića veliki je talent: Ima 18 godina i 104 kg, prešao je u najtežu kategoriju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije