WTA Monterrey

Petra Martić bez četvrtfinala na turniru koji je prošle godine osvojila Donna Vekić

Pariz: Petra Martić izgubila od Španjolke Cristine Bucse za plasman u glavni ždrijeb Olimpijskih igara u Parizu 2024.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
22.08.2024.
u 10:43

Hrvatsku tenisačicu u dvoboju drugog kola sa 6:4, 6:1 pobijedila je Kineskinja Yuan Yue (WTA - 38.)

Hrvatska teniska reprezentativka Petra Martić (WTA - 105.) nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Monterreyu, gdje ju je u dvoboju drugog kola sa 6:4, 6:1 pobijedila Kineskinja Yuan Yue (WTA - 38.). 

Sedma nositeljica je u do prvog 'breaka' u meču došla u četvrtom gemu, a prednost je držala do devetog gema u kojem je servirala za osvajanje prvog seta. Tada je Martić spasila set-loptu i 'breakom' smanjila zaostatak na 4-5. Nažalost, Petra je u sljedećem gemu ponovno izgubila servis, a time i prvi set.

U drugom setu je hrvatska tenisačica još triput izgubila gemove u kojima je bila na početnom udarcu i ostala bez prilike za mogući preokret.

Yuan Yue je za 75 minuta došla do uvjerljive pobjede 6:4, 6:1, a u četvrtfinalu će igrati protiv treće nositeljice, Ruskinje Jekaterine Aleksandrove koja je sa 6:3, 6:4 svladala domaću tenisačicu Rebatu Zarazuu sa 6:3, 6:4.

Prošle godine je pobjednica u Monterreyu bila Donna Vekić, koja je bila na popisu i za ovogodišnji turnir, ali je aktualna olimpijska doprvakinja odustala od obrane naslova u Meksiku kako bi se što bolje pripremila za nastup na US Openu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije