EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska ide na Francusku! 'Mislili smo da nas očekuje Rusija, to bi bila teža utakmica'

29.08.2021.
u 11:00

– Čini i se da su im klubovi puno jači nego reprezentacija. Uostalom, ne tako davno Cannes je bio dvaput zaredom osvajač Lige prvakinja, 2002. i 2003. godine. To je klub u kojem sam igrala prošle sezone.

Odbojkašice Hrvatske će u Beogradu (17 sati) pokušati izboriti četvrtfinale na Europskom prvenstvu. Na tom putu stoji im Francuska, reprezentacija koja je sasvim neočekivano osvojila treće mjesto u skupini, ispred Belgije, a iza Srbije i Rusije. Francuskinje nikad do sada nisu osvojile medalju na europskim prvenstvima. Najbolji im je plasman četvrto mjesto iz 1951. Ovo im je 16. sudjelovanje na europskim prvenstvima. Posljednji put bile su među osam 2007. godine. Te godine igrali smo protiv njih u belgijskom Charleroiju i izgubili s 1:3. Na posljednjem EP-u Francuska je osvojila 21. mjesto do 24 reprezentacije.

Hrvatska se može pohvaliti s tri srebra, ali to je bilo davnih dana (od 1995. do 1999. godine). Posljednji put igrali smo četvrtfinale 2013. kada smo izgubili od Njemačke (0:3) u Halleu.

– Čini i se da su im klubovi puno jači nego reprezentacija. Uostalom, ne tako davno Cannes je bio dvaput zaredom osvajač Lige prvakinja, 2002. i 2003. godine. To je klub u kojem sam igrala prošle sezone.

U klubovima igra jako puno strankinja pa su od nove sezone u Savezu odlučili da u prvoj postavi moraju igrati najmanje tri domaće igračice. Svi su se klubovi više-manje odlučili da jedno mjesto domaća igračica popuni na mjestu libera. Zato je i neizvjesno hoću li tamo ostati – rekla je Rene Sain, libero hrvatske reprezentacije.

Možda se trener vašeg kluba upravo na današnjoj utakmici predomisli i ostavi vas u rosteru?

– Možda, ali ne opterećujem se. Sada je u fokusu reprezentacija i želja nam je da se plasiramo u četvrtfinale – zaključila je Sain i dodala:

– Svi smo mislili da nas u Beogradu danas očekuje Rusija, no neočekivano, u zadnji trenutak, doznale smo da ćemo igrati protiv Francuske. Francuska će nam biti puno lakši protivnik nego Rusija.

Božana Butigan, srednja blokerica hrvatske reprezentacije, rekla je po dolasku u Beograd: – Mislim da imamo dobre šanse za prolazak dalje. Čekamo još detaljnu analizu protivnika te smatram da ćemo se dobro pripremiti i, ako damo sve od sebe, nadam se da ćemo imati pozitivan rezultat – istaknula je naša srednja blokerica.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
14:58 29.08.2021.

ovo se takticki gubi da se izbjegne Srbija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije