Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U DŽUDU

Hrvatska ima europsku prvakinju! Barbara Matić prvi put stigla do zlata

Barbara Matić postala Europska prvakinja u judu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/12
26.04.2024.
u 18:43

Za 29-godišnju Splićanku ovo je ukupno četvrto odličje s kontinentalnih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, a do sada je imala tri bronce.

Najbolja hrvatska džudašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju na europskim prvenstvima pobijedivši u zagrebačkoj Areni u finalu kategorije do 70 kg Grkinju Elisavet Teltsidou.  

Za 29-godišnju Splićanku ovo je ukupno četvrto odličje s kontinentalnih natjecanja u seniorskoj konkurenciji, a do sada je imala tri bronce.

Uspjeh hrvatskih džudašica pred domaćim navijačima upotpunila je Samoborka Lara Cvjetko koja je u istoj kategoriji osvojila brončano odličje, a do njega je došla bez borbe, jer je Njemica Miriam Butkereit morala predati dvoboj za broncu zbog ozljede.

Barbara Matić postala Europska prvakinja u judu
1/19

Nažalost, bez brončane medalje je ostala Katarina Krišto u kategoriji do 63 kg. U borbi za broncu pobijedila ju je Talijanka Savita Russo nakon gotovo osam minuta iscrpljujuće borbe.

 
 

Komentara 1

RE
RevizorNovinarstva
18:55 26.04.2024.

Bravo bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije