Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi dan EP-a

Sedmoplasirana Puljiz: Žao mi je što nisam osvojila medalju pred domaćom publikom

Foto: Tino Marić/HJS
1/13
25.04.2024.
u 16:11

Drugog dana natjecanja nastupit će naši najjači aduti Barbara Matić (70 kg) i Lara Cvjetko (70 kg), olimpijske kandidatkinje Katarina Krišto (63 kg) i Iva Oberan (63 kg) ali i Dominik Družeta (81 kg), Robert Klačar (73 kg) i Dominik Rožić (81 kg)

Dani Klačar (66 kg), član Istarskog borca, imao je tu čast da otvori džudaško Prvenstvo Europe u Zagrebu, ali i da bude prvi sudionik tog velikog natjecanja koji je izgubio na ipon. Njega je nadmudrio Austrijanac Marcus Auer izvukavši mu polugu.

Vrlo brzo nakon njega na tatami je izašao Nikola Zorotović (JK Kaštela, 66 kg), kojem se suprotstavio Mađar Pongracz, koji je poveo sredinom borbe, bacanjem za vazari, a još jednim vazarijem pobijedio na ipon.

Za rezultatski neuspjele nastupe obojice debitanata muški izbornik Dean Ilić imao je riječi razumijevanja:

– Vrlo su mladi i njima je ovo prvo iskustvo ove vrste na ovakvoj sceni. Ne mogu im puno zamjeriti. Klačar je od suparnika bio bolji u kaznama, ali je ostao neoprezan u parteru, a Zorotoviću je nedostajalo agresivnosti. Obojica su možda malo podlegla pritisku. Govorio sam im da se bore slobodno jer očekivanja od njih nisu velika, ali vidjelo se da su bili u svojevrsnom grču.

VIDEO Željko Mavrović privatni je trener automobilističkog asa Martina Kodrića

No, zato je prva hrvatska džudašica na ovom natjecanju bila uspješna. Tihea Topolovec (AJK Mladost, 57 kg) pobijedila je Kosovarku Flaxhu i to u iscrpljujućoj borbi bez bodova. Taj dvoboj okončan je nakon dodatne dvije minute i 22 sekunde, kada je Kosovarka zaradila treću kaznu i automatsku diskvalifikaciju (hansoku-make).

U osmini finala Topolovec se namjerila na Srpkinju Maricu Perišić i izgubila na vazari. Bez obzira na to što je izgubila od aktualne doprvakinje Europe, Tihea je bila prilično samokritična:

– Žao mi što sam razočarala. Nije ona neki drugi svijet pa da je nepobjediva jer znam to i s međusobnih treninga. Da sam imala malo bolju taktiku, možda bih je i pobijedila, a ovako me pobjede stajala jedna moja neopreznost.

Moglo se primijetiti da je Perišić imala glasnije navijače nego domaća predstavnica pa je to nešto na čemu bi hrvatski organizatori za preostale dane trebali poraditi.

U prvom nastupu uspješna je bila i Ana Viktorija Puljiz (52 kg) koja je bacanjem za vazari, a potom i zahvatom držanja za još jedan vazari pobijedila Mađaricu Gyertyas. I to na samom isteku četverominutne borbe, sekundu prije kraja.

Ždrijeb je htio da se srčana Solinjanka u četvrtfinalu namjeri na olimpijsku pobjednicu, 28-godišnju Distriju Krasniqi, od koje je, u zahvatu držanja, izgubila za samo 56 sekundi. Bio je to njen četvrti poraz u međusobnim susretima.

– Cura je najjača na svijetu, što reći, žao mi je jedino što se s njom nisam dulje borila – kazala je Viki, koju taj ekspresni poraz od prvorangirane džudašice svijeta nije pokolebao pa nam je 22-godišnja Hrvatica, onako u prolazu, kazala:

– Pobijedit ću u repesažu i osvojiti medalju.

Potaknulo nas je to da s dodatnom pozornošću pratimo hoće li tako i biti. Nažalost, nije uspjela, pri čemu je imala i peh da joj je, od sutkinje na tatamiju, već dosuđena pobjeda iponom nakon pregledavanja snimke oduzeta. A dogodilo se to nakon minute produžetka (golden score).

– Jako sam tužna što pred domaćom publikom nisam uspjela doći do medalje. Žao mi je što nisam uspjela natjerati suparnicu na treću kaznu, što bi značilo njenu diskvalifikaciju, a imala sam priliku. U "golden scoreu" išla sam u požrtvovno bacanje, a nakon pregledavanja snimke ocijenjeno je da je ona prva krenula u akciju, što je pošteno.

No, sedmoplasirana Puljiz će ipak zaraditi nešto bodova na olimpijskoj listi:

– I dosad sam bila unutra, a taj ću status morati potvrditi na Grand Slam turnirima i predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Drugog dana natjecanja nastupit će Robert Klačar (73 kg), Dominik Družeta (81 kg), Dominik Rožić (81 kg) te Barbara Matić (70 kg), Lara Cvjetko (70 kg), Katarina Krišto (63 kg) i Iva Oberan (63 kg).

GALERIJA Sedmoplasirana Puljiz: Žao mi je što nisam osvojila medalju pred domaćom publikom

1/13
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije