Lov na Štefku

Hrvatska je na prvenstvu bila deseta atletska sila svijeta

Blanka Vlašić
AFP
16.03.2010.
u 08:53

Zahvaljujući Blanki Vlašić i njezinoj zlatnoj medalji u skoku u vis, Hrvatska je nastup na dvoranskom SP-u u Dohi završila kao deseta atletska sila svijeta.

Prvi su Amerikanci s osam zlatnih, tri srebrne i šest brončanih odličja, a zatim slijede Etiopija (tri zlatne i dvije brončane), te Rusija (dvije zlatne, četiri srebrne i tri brončane).

Kostadinova ima pet zlata

Sa četiri medalje osvojene na svjetskim dvoranskim prvenstvima Blanka Vlašić gotovo je dostigla Stefku Kostadinovu koja ih ima pet. Doduše, Stefka ima pet zlatnih, a to će biti teško nadmašiti jer bi Blanka morala biti najbolja do 32. godine. Četiri medalje ima i Njemica Heike Henkel (jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije brončane).

Braniteljice naslova

Samo su tri atletičarke obranile naslove svjetske dvoranske prvakinje. Uz Blanku Vlašić u visu, to je uspjelo Meseret Defar na 3000 metara i Lolo Jones na 60 metara prepone. Kod atletičara naslove su obranili Kaki na 800 metara, Mekennen na 1500 metara, Cantwell u bacanju kugle, Clay u sedmoboju, te američka štafeta 4x400 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije