IAAF U POTRAZI

Hrvatska može zamijeniti Peru i dobiti domaćinstvo juniorskog Svjetskog prvenstva

Varaždin: Atletičarka Jana Koščak
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
15.04.2023.
u 08:00

Limi oduzeto Svjetsko juniorsko atletsko prvenstvo koje se trebalo održati 2024. godine, nakon OI u Parizu

Svjetsko juniorsko atletsko prvenstvo trebalo se 2024. godine održati u Limi, no Svjetski atletski savez oduzeo je domaćinstvo Peruu. Nedavno je ovoj južnoameričkoj zemlji oduzeto i domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva do 17 godina. Razlog – Peru nije ispunio infrastrukturne obveze, a vjerojatno je to razlog i za oduzimanje atletskog prvenstva. Sada IAAF užurbano traži novog domaćina, a jedan od kandidata mogla bi biti i Hrvatska.

Naime, imamo generaciju koja bi 2024. godine mogla osvojiti nekoliko medalja. U prvom redu to se odnosi na Janu Koščak u sedmoboju, zatim Miju Wild (100 m), Luciju Grd (100 m prepone), Vitu Penezić (100 m), Laru Jurčić (200 m), Roka Farkaša (100 m) i Jana Kišaka(100 m).

– Nisam siguran da će IAAF dati domaćinstvo Europi, ali ako da, sigurno je da bi se Hrvatska mogla uključiti u ovu priču. Primjerice,
Pula ili Varaždin. No Varaždin ima problem smještanih kapaciteta za tako puno ljudi– rekao je Patrik Koščak, trener Jane Koščak.

Inače, organizacija Svjetskog juniorskog prvenstva košta oko pet milijuna eura. Hrvatska je do sada na svjetskim juniorskim prvenstvima osvojila 13 medalja, od čega sedam zlatnih. Zadnje medalje osvojili smo 2014. u američkom Eugeneu kada je Martin Marković bio prvi u bacanju diska, a Sara Kolak treća u bacanju koplja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije