Svjetsko prvenstvo

Hrvatska U-17 gubila 0:2 pa odigrala 2:2 sa SAD-om

Dario Bašić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
20.10.2015.
u 23:59

U posljednjim sekundama Hrvatsku su milimetri dijelili od pobjede, ali prvo je udarac Brekala zaustavila vratnica, a onda je i Lovrenom projektil završio na gredi.

Hrvatska je u drugom kolu Svjetskog prvenstva do 17 godina u Čileu odigrala protiv SAD-a 2:2. Iako smo do 65. minute gubili 2:0, na kraju možemo žaliti za sva tri boda jer smo nakon 2:2, čak tri puta gađali okvir gola, ali sreća danas nije bila na našoj strani, piše Goal.com.

Hrvatska je opasno zaprijetila već u 3. minuti. Brekalo se na deset metara iskosa s lijeve strane izborio za prostor lijepom fintom, ali udarac je prohujao pokraj suprotne vratnice.

U 8. minuti odlično je iz daljine opalio Đurasek, međutim Pulisić je uspio uz poteškoće to zaustaviti.

Samo dvije minute kasnije opasno je bilo pred golom Hrvatske. Bila je to brza akcija SAD-a, ali u posljednji trenutak ispred Pulisića loptu je u korner odbio Soldo. Nakon ubacivanja iz kuta, kockasti su otklonili opasnost.

Hrvatska je posebno opasna bila po lijevoj strani po kojoj je ordinirao Brekalo. On je u 15. minuti dao povratnu loptu za kapetana Moru, koji se na rubu šesnaesterca oslobodio čuvara, ali udarac je prohujao preko gola.

Minutu kasnije Brekalo se lako riješio čuvara i ušao u šesnaesterac, ali oštar udarac iskosa s lijeve strane u prvi kut obranio je Pulisić.

Iako su kockasti bili bolja momčad na terenu, SAD je stigao do vodstva u 20. minuti. Pulisić je dobio loptu u prostor i izašao sam pred Šempera te ga rutinirano savladao za vodstvo Amerikanaca 1:0.

Gol je malo presjekao Bašićeve izabranike, a dao krila Amerikancima, koji su u 28. minuti imali novu priliku, ponovno je pucao Pulisić, ali ovog njegov udarac s 18 metara blokirala je obrana Hrvatske pa je Šemper imao lagan zadatak.

U 35. minuti Amerikanci su imali veliku priliku za 2:0  kada je Vazquez ostao sam na tri, četiri metra od Šempera nakon lijepog prodora Pulisića, ali katastrofalno je pucao iz prve pokraj gola na sreću kockastih.

Samo pet minuta kasnije novu priliku Vazquez nije propustio. Veliki dio posla ponovno je napravio Pulisić, ovog puta na desnoj strani te ubacio u sredinu, gdje je Vazquez nečuvan najviše skočio i pogodio za 2:0.

Hrvatska je bila u nokautu pa je Bašić odlučio već u 44. minuti napraviti dvije izmjene, Đurasek i Erlić morali su na klupu, a priliku su dobili Đira i Ivanušec.

Hrvatska je odgovorila preko Brekala koji je pucao s 10-ak metara lijevo iskosa, ali odlično je to obranio Pulisić.

Iako je početak nastavka nagoviještao vatromet, igra se primirila, Hrvatska je imala blagu inicijativu, ali pravih prilika nije bilo. Sve do 65. minute kada se nakon jedne gužve u šesnaestercu SAD-a lopta odbila do Majića koji je nečuvan na šest, sedam metara te neobranjivo pogađa za 2:1.

Nastavila je Hrvatska napadati, a nagrada je stigla u 77. minuti kada je pogodio Ivanušec. Veliki posao napravio je Brekalo koji je prošao po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac te onda dao povratnu loptu za Ivanušeca koji preciznim udarcem s ruba šesnaesterca donosi kockastima 2:2.

Bašićeva momčad od potpunog preokreta je mogla u 81. minuti nakon solo prodora najboljeg hrvatskog pojedinca Brekala, ali udarac s 18 metara zaustavila je vratnica.

Hrvatska je svim snagama jurnula po pobjedu, a koliko su ju mladi kockasti željeli pokazuje situacija iz 90. minute kada je Đira ležao na travnjaku, ali je Brekalo dotrčao do njega i iznio ga izvan travnjaka.

U posljednjim sekundama Hrvatsku su milimetri dijelili od pobjede, ali prvo je udarac Brekala zaustavila vratnica, a onda je i Lovrenom projektil završio na gredi. Kakva šteta! Hrvatska je tako na dva boda nakon dva kola i u posljednjem kolu ne smije izgubiti od Nigerije želi li u osminu finala.

Hrvatska: Šemper, Sosa, Erlić, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek, Majić, Moro, Lovren, Šverko

SAD: W. Pulisić, Nelson, Arellano, De La Torre, C. Pulisić, Perez, Barbir, McCabe, Adams, Vazquez, Zendejas

Više o utakmici Hrvatska - SAD možete čitati na portalu Goal.com.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije