Doigravanje za EP

Hrvatska vodila na poluvremenu, Englezi preokrenuli u nastavku

Engleska U-21 - Hrvatska U-21
Foto: PA/Pixsell
1/5
10.10.2014.
u 20:45

Sve u svemu, Englezi su zasluženo pobijedili, bili su dominantniji, ali našima ostaje nada za uzvrat. U prvom dijelu dokazali su da se mogu nositi sa skupocjenim zvijezdama iz Premiershipa

Hrvatska U-21 reprezentacija izgubila je u prvoj utakmici doigravanja za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine igrati u Češkoj. Izabranici Nenada Gračana u Wolverhamptonu su poraženi od Engleza 1:2.

Bila je to utakmica koja je protekla u dominaciji domaće momčadi, ali su i naši iz kontranapada imali svojih prilika, posebno u prvom dijelu. Mlade hrvatske nade čak su i povele, Hrvatska je vodila i na poluvremenu, ali u nastavku je uslijedio preokret.

Nenad Gračan utakmicu je započeo s Livajom i Rebićem u napadu, a to mu se isplatilo u 13. minuti kada je napadač Rubina zabio za 1:0. Bradarić je izveo korner, lopta je na kraju došla do Livaje koji je bio miran u realizaciji i šokirao je Engleze. Nakon tog gola naši su se povukli i pustili Engleze da napadaju, ali su opasno prijetili iz kontri. Imali smo nekoliko dobrih izlazaka, ali su udarci naših igrača uglavnom završavali pokraj gola. Englezi su, pak, imali najbolju priliku u 21. minuti kad je Shaw pogodio vratnicu.

Foto: PA/Pixsell

U drugom poluvremenu Englezi su još jače pritisnuli, a naši se neshvatljivo uvukli u vlastiti šesnaesterac. Jasno, imali smo vodstvo i bilo je logično da Englezi navale, ali pretjerali smo u defenzivi, a to je rezultiralo potpunim preokretom. Prvo je u 58. minuti Kane pobjegao Datkoviću i Župariću i glavom zabio na asistenciju Berahina, a u 84. minuti Berahino je preuzeo glavnu ulogu. Prvo je izborio jedanaesterac (srušio ga je naš vratar Livaković), a zatim je bio siguran realizator za pobjedu.

Sve u svemu, Englezi su zasluženo pobijedili, bili su dominantniji, ali našima ostaje nada za uzvrat. U prvom dijelu dokazali su da se mogu nositi sa skupocjenim zvijezdama iz Premiershipa, a nadamo se da će u Vinkovcima u utorak ostvariti bolji rezultat i prvi put nakon deset godina odvesti U-21 reprezentaciju na Euro.

>>'Vjerovali smo u preokret protiv Hrvatske, mi ćemo ići na Euro'

Komentara 17

GA
Gambit
18:18 10.10.2014.

Vjerujemo u pobjedu!!

NA
nas.agram
18:16 10.10.2014.

ajmooooooo

Avatar SirOliverVR
SirOliverVR
19:09 10.10.2014.

"zabili smo iz prvog kornera a odmah poslije gola smo izveli i drugi..."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije