SVIĐA LI VAM SE?

Hrvatska u borbi za EP protiv neugodnih reprezentacija, ali ne i nepobjedivih: I dalje smo favoriti

Varaždin: Održano druženje u sklopu priprema Hrvatske seniorske rukometne reprezentacije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 19:12

Prva dva kola kvalifikacija igrat će se u listopadu ove godine, treće i četvrto igra se u ožujku, a peto i šesto u lipnju 2023.

U Berlinu je održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina za plasman na europsko prvenstvo u rukometu čiji će domaćin biti Njemačka od 10. do 28. siječnja 2024. godine. Hrvatska je svrstana među nositelje, uz Norvešku, Francusku, Sloveniju, Mađarsku, Portugal, Island i Austriju. S tim reprezentacijama nismo mogli biti u istoj skupini.

Ukupno u ždrijebu 32 reprezentacije koje su bile podijeljene u osam skupina. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izravno će se plasirati na Europsko prvenstvo, uz još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Na EP su se već kvalificirale Njemačka (domaćin), te Švedska, Španjolska i Danska (prve tri s EP-a 2022. godine).

Hrvatska je završila u Grupi 5 s Grčkom, Belgijom i Nizozemskom.

Grčka je nedavno izbacila Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za SP, a Belgija prvi put ide na SP nakon što su izbacili Slovačku u pretkvalifikacijama, a potom su se u kvalifikacijama trebali susresti s Rusijom, no ona je izbačena pa su automatski plasirani na SP. Neće to biti jednostavna skupina, ali i dalje je kvaliteta na strani Hrvatske i možemo pobijediti i jedne i druge dva puta.

Uz njih, igrat ćemo i s Nizozemcima s kojima smo igrali neodlučeno na zadnjem EP-u, na kojem su oni bili potpuni hit predvođeni PSG-ovim Steinsom.

Prva dva kola kvalifikacija igrat će se u listopadu ove godine, treće i četvrto igra se u ožujku, a peto i šesto u lipnju 2023.

>> Preminula dvomjesečna beba:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije