TEŠKA UTAKMICA U VARAŽDINU

Hrvatske nogometašice mogu se plasirati na Euro, na putu im stoji nezgodna reprezentacija

Karlovac:  Kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo žena 2025. godine, Liga B, skupina 4, Hrvatska - Kosovo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
25.10.2024.
u 16:00

Dan uoči okupljanja Matea Bošnjak ozlijedila je koljeno na prvenstvenoj utakmici Agrama i Splita te neće igrati u kvalifikacijama protiv Sjeverne Irske

Nogometašice Hrvatske danas u Varaždinu u 19 sati igraju protiv Sjeverne Irske prvu utakmicu prvog kruga dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo.

– Došli smo u situaciju da igramo kvalifikacije za Europsko prvenstvo, što je veliki pomak kad je riječ o ženskom nogometu i ovim djevojkama. Mislim da su one to i zaslužile. Iako dolazimo u situaciju kada igramo s reprezentacijama koje su po rejtingu ispred nas godinama, cure imaju motiva i želje da to uspijemo sustići te da ostvarimo dobar rezultat – rekao je Nenad Gračan, izbornik Hrvatske.

Dan uoči okupljanja Matea Bošnjak ozlijedila je koljeno na prvenstvenoj utakmici Agrama i Splita te neće igrati u kvalifikacijama protiv Sjeverne Irske.

– Otpala nam je Matea Bošnjak. Dugo je vukla ozljedu koljena, nešto je osjetila na zadnjoj prvenstvenoj utakmici pa nismo htjeli riskirati s njom. Međutim, sve cure su se odazvale i očekujem da ćemo napraviti dobru pripremu što se tiče same utakmice i analizirati protivnika. Neće biti nimalo jednostavno u ovoj fazi natjecanja. Nije nam najjednostavnije, ali želja i motiv postoje pa ćemo vidjeti – rekao je Gračan, koji je umjesto Bošnjak pozvao igračicu Osijeka Barbaru Živković.

– Ono što nas sve veseli jest da se Maja Joščak vratila u reprezentaciju nakon svih tih peripetija s ozljedama. Sigurno je to veliki poticaj i dodatni motiv za sve cure. Radi se o igračici koja je zaista potrebna ovoj reprezentaciji – zaključio je Gračan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije