Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA LIGU NACIJA

Hrvatske nogometašice poražene na Opus Areni. Norvežanke dominirale susretom

Susret Hrvatske i Norveške u dodatnim kvalifikacijama za ulazak u A Ligu nacija
Foto: Borna jaksic/PIXSELL
1/6
23.02.2024.
u 20:08

Kolika je bila nadmoć Norvežanki najbolje će oslikati statistika udaraca kojih su gošće imale 24, od toga 13 unutar okvira, dok su hrvatske nogometašice imale dva udarca, jedan unutar okvira

Ženska nogometna reprezentacija Norveške svladala je hrvatske nogometašice s 3-0 (1-0) u prvoj utakmici razigravanja za grupu A Lige nacija, koja je u petak odigrana u lijepom ozračju, pred nekoliko tisuća gledatelja na osječkoj Opus Areni.

Reprezentacija nekadašnjih svjetskih i europskih prvakinja opravdala je ulogu favorita u ovom dvoboju, dominirajući na oba dijela terena. Norvežanke su povele već u 16. minuti golom Ade Hegerberg. To je bio jedini pogodak u prvom poluvremenu. U drugom su prednost Norvežanki povećale Caroline Graham u 49. minuti te Celin Ildhusoy u 62. minuti.

GALERIJA Vatreni svladali Armeniju i izborili plasman na Euro 2024.

Susret Hrvatske i Norveške u dodatnim kvalifikacijama za ulazak u A Ligu nacija
1/30

Kolika je bila nadmoć Norvežanki najbolje će oslikati statistika udaraca kojih su gošće imale 24, od toga 13 unutar okvira, dok su hrvatske nogometašice imale dva udarca, jedan unutar okvira. Najbolja igračica među izabranicama Nenada Gračana bila je kapetanica i čuvarica mreže Doris Bačić koja je najzaslužnija što pobjeda gošći nije bila i uvjerljivija.

VEZANI ČLANCI:

No, hrvatskim nogometašicama, koje će po svemu sudeći i u sljedećem izdanju igrati u B grupi Lige nacija, ovo je bila nagrada za osvajanje drugog mjesta u svojoj skupini, što im je i donijelo priliku za nastup u ovom razigravanju za plasman u A grupu. Uzvrat je na rasporedu 27. veljače (18 sati) u Stavangeru.

VIDEO Ancelotti je lagao Modriću i nastale su velike tenzije u Realu. Luka ide kod Messija i Beckhama?

Komentara 2

DU
Deleted user
20:58 23.02.2024.

Problem je sto kod nas bilo koja mlada djevojka s atletskim sposobnostima nece izabrati nogomet nego rukomet, odbojku ili atletiku. U Spanjolskoj i Americi stvari su bitno drugacije postavljene i puno cura ide na nogomet od malih nogu. Mislim da ce se i kod nas stvari promijeniti nadam se na bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije