Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP STOCKHOLM

Hrvatski 18-godišnji tenisač napravio senzaciju i izbacio 30. igrača svijeta

Split: Skupina D Davis Cupa, Hrvatska - Finska, Dino Prižmić - Otto Virtanen
Sanjin Strukic/PIXSELL
16.10.2023.
u 18:07

U drugom kolu Prižmić će igrati protiv pobjednika meča u kojem igraju domaći tenisač Elias Ymer i iskusni Španjolac Roberto Bautista Agut

Nakon što je uspješno obavio kvalifikacije na ATP 250 turniru u Stockholmu, 18-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić (ATP 165.) je prošao i prvo kolo glavnog turnira.

Sa 6-3, 7-5 Prižmić je svladao šestog nositelja u Stockholmu, 21-godišnjeg Čeha Jirija Lehečku, koji se trenutačno nalazi na 30. mjestu ATP ljestvice.

Prižmić je odlično otvorio meč te je uz jedan break poveo 3-0. Sve do kraja prvog seta mladi hrvatski tenisač vrlo čvrsto je držao svoj servis i time dobio prvu dionicu 6-3.

U drugom setu Prižmić je opet vrlo brzo stekao prednost, kod 1-1 je napravio break i potom na isti način suvereno držao prednost, ali nije izdržao do kraja.

Kod 4-3 je odigrao jedini slabiji gem na svoj servis te je Čeh izjednačio na 4-4. Međutim, Prižmić zbog toga nije bio uzdrman već je kod 5-5 dobio dva gema u nizu i time izborio veliku pobjedu.

U drugom kolu Prižmić će igrati protiv pobjednika meča u kojem igraju domaći tenisač Elias Ymer i iskusni Španjolac Roberto Bautista Agut.

Na turniru u Stockholmu nastupa još jedan hrvatski tenisač, Borna Gojo će na startu igrati protiv trostrukog osvajača Grand Slam turnira, Švicarca Stana Wawrinke. Prvi nositelj je Danac Holger Rune, a drugi Francuz Adrian Mannarino.

ATP Stockholm, 1. kolo:

Dino Prižmić (Hrv) - Jiri Lehečka (Češ/6) 6-3, 7-5

Komentara 2

DU
Deleted user
03:27 17.10.2023.

Đoković je još prošle godine izjavio, da će Prižmić za par godina biti u top 10.

SL
slavenZadravec
21:18 16.10.2023.

Bravo Prižmić! Njegova pobjeda lijepo pokazuje kako je tenis daleko najkompetitivniji pojedinačan sport s izrazito jakom konkurencijom. Dovoljno je da znatno bolje rangiran tenisač ima slabiji dan ili da onaj slabiji odigra svoj najbolji mogući tenis da se dogodi iznenađenje. Zbog toga je tako teško osvojiti bilo koji ATP turnir, a o GS turnirima da se i ne govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije