ZLATO NA KRETI

Hrvatski mladi vaterpolisti na krovu Europe

Vaterpolo
VL
27.09.2009.
u 19:50

Europsko zlato, najljepši završetak za jednu generaciju koja je četiri posljednje godine bila na okupu. I nastavak prekrasnog ljeta za hrvatski vaterpolo.

Seniori su osvojili svjetsku broncu, a U-19 vrsta svjetsko zlato. U finalu EP-a do 20 godina na Kreti mladi dupini su pomeli Crnogorce s 10:4.

- Strašno smo željeli to zlato. Sanjali smo taj uspjeh, završiti jednu lijepu priču s konačnom nagradom - rekao je izbornik Ivan Asić, koji je zlato proslavio u bazenu.

- Znate kako to već ide, morao sam završiti u bazenu.

Uspjeh Asićevih dečkiju tek je drugo europsko zlato U-20 reprezentacije od hrvatske neovisnosti. Prvi put se to dogodilo 2000. godine.

- Nova generacija je sjajna. Kroz turnir su pokazali svoju vrijednost. Ima tu puno materijala za seniorsku momčad - rekao je izbornik A vrste Ratko Rudić, koji je na Kreti pozorno pratio cijeli turnir.

- Sigurno će izbornik izabrati nekoliko dečkiju - dodao je zadovoljno Asić.

Sandro Sukno, osvajač i svjetske bronce sa seniorima, proglašen je najboljim igračem EP-a.

- Ostao sam dužan ovoj generaciji jer na posljednja dva velika natjecanja nisam nastupio. Vjerujem da sam pomogao da dođemo do naslova europskog prvaka. Jednostavno smo bili najbolji na turniru i ovo finale je to samo potvrdilo - rekao je Sukno, koji u finalu nije postigao pogodak, no, razlog tomu je što su na njemu Crnogorci igrali flaster i striktno ga pokrivali.

U trećoj četvrtini Hrvatska je napravila ključnu prednost. Crnogorci su se usredotočili na zaustavljanje Sukna, što je otvorilo prostor za druge naše igrače te je Hrvatska s 3:3 pobjegla na 6:3 i samo povećavala prednost do konačnih 10:4.

- Izgarali smo da uzvratimo Crnogorcima, koji su nas prošle godine izbacili u četvrtfinalu. Opet smo sjajno odigrali obranu, a i vratar Nižić je obranio dosta lopti. Crnogorci u posljednje dvije četvrtine više nisu mogli pratiti naš jaki ritam.

Mlada hrvatska reprezentacija u ponedjeljak bi se u Zagreb trebala vratiti oko 18 sati.

Hrvatska: Nižić, Babić, Ćuk 1, Krapić 1, Martinić 3, Živković, Vegar 2, Vuleta, Sukno, Perić 2, Banovac, Šutalo 1, Selem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije