KICKER

Hrvatski nogometaši slabi u 10. kolu Bundeslige

03.11.2008.
u 14:13

Njemački Kicker ocijenio je nastupe hrvatskih nogometaša ispodprosječnima u 10. kolu Bundeslige. Najbolji Hrvat na njemačkim travnjacima bio je Robert Kovač.

Kicker nogometaše ocjenjuje u rasponu od najbolje jedinice do najlošije šestice, a za svoju ulogu u remiju dortmundske Borussije i Bochuma (1-1) Kovač je ocijenjen solidnom trojkom za izvedbu u drugoj polovici utakmice.

Ostali hrvatski nogometaši, ocjenjuje Kicker, podbacili su.

Tako je napadački dvojac Slavena Bilića i HSV-a u potpunosti uklopljen u sivilo svoje momčadi, za što je Mladen Petrić zaslužio negativnu peticu, a Ivica Olić tek nešto bolju, ali još uvijek neprolaznu četvorku. Neraspoloženost hrvatskog napadačkog dvojca bila je jednaka posljednjoj liniji obrane u kojoj je Mathijsenov nastup ocijenjen krajnje bijednim (6) u porazu 3-0 Hamburga kod Hannovera.

U utakmici Cottbusa i Schalkea hrvatski je nogomet bio zastupljen s obje strane terena, na žalost, podjednako neuspješno. Schalke je upisao pobjedu 2-0, a naš reprezentativac Ivan Rakitić u 68 minuta na terenu zaslužio je slabu peticu. Tek nešto bolji bio je Cottbusov član Slaven Rivić (4,5) koji je odigrao 83 minute za svoju momčad.

Krešo Ljubičić odigrao je svih 90 minuta za frankfurtski Eintacht koji je upisao 2-1 pobjedu kod Borussije u Mönchengladbachu, a za svoju je izvedbu zaslužio ocjenu 4.

Hertha za koju je cijelu utakmicu odradio Josip Šimunić doživjela je debakl u Bremenu, gdje je domaći Werder slavio 5-1. Šimunić je podbacio, baš kao i ostatak momčadi, no utješno mu može zvučati da je njegova ocjena 4,5 druga najbolja u sastavu. Bolji je bio tek Arne Fridrich (4). Dodajmo da su na toj utakmici Diego i Pizarro, koji su predvodili Werder ocijenjeni s gotovo savršenih 1,5. Jurica Vranješ ušao je na teren u 88. minuti i ostao bez ocjene.

Ostali hrvatski nogometaši nisu dobili priliku u ovom kolu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije