Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELI PREGOVORI

Hrvatski nogometni savez raskinuo sa Šveđanima i traži zainteresirane za otkup TV prava

Split: Hrvatska pobijedila  Ma?arsku  u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na prepunom Poljudu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
16.02.2022.
u 13:40

- Značajan rast kvalitete domaćeg klupskog nogometa, na čelu s Prvom HNL, generira sve veći interes tržišta te predstavlja najatraktivniji sportski sadržaj u zemlji.

Nakon što je 15. veljače u ponoć istekao usuglašeni rok za uplatu prve rate financijskih sredstava za otkup TV prava domaćih nogometnih natjecanja, HNS je raskinuo ugovor sa švedskom tvrtkom Endorphin Magine te će s današnjim datumom službeno pokrenuti proces pregovora s drugim ponuđačima.

Unatoč iskazanom interesu od strane HNS-a da se suradnja ugovorena u kolovozu 2020. provede te nakon intenzivnih pregovora sa švedskom tvrtkom proteklih mjeseci, s jučerašnjim istekom ugovorenog i prolongiranog roka za uplatom sredstava poduzete su pravne radnje kojima je prethodno potpisani ugovor automatski prestao važiti.

- U cilju zaštite interesa HNS-a i domaćeg nogometa, ugovaranja značajnih financijskih sredstava za hrvatske nogometne klubove te osiguravanje prijenosa Prve HNL i drugih nogometnih natjecanja u sezoni 2022./2023., HNS pokreće intenzivne pregovore s drugim zainteresiranim subjektima oko otkupa TV prava za sva natjecanja pod okriljem HNS-a - navode iz Saveza.

13.02.2022., Osijek - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, NK Osijek - HNK Rijeka. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Pritom, Hrvatski nogometni savez ističe kako značajan rast kvalitete domaćeg klupskog nogometa, na čelu s Prvom HNL, generira sve veći interes tržišta te predstavlja najatraktivniji sportski sadržaj u zemlji. Rukovodstvo HNS-a, stoga, ne dvoji kako postoji veliki interes potencijalnih partnera te će Savez učiniti sve kako bi u najkraćem roku pronašao novog medijskog partnera kao kvalitetno i održivo rješenje, osiguravajući pritom značajna financijska sredstva klubovima, a što će rezultirati dodatnim osnaživanjem konkurentnosti i povećanjem kvalitete domaćeg nogometa u predstojećem razdoblju.

U nove pregovore HNS ulazi s puno optimizma jer je natječaj proveden 2020. godine pokazao iznimnu vrijednost hrvatskog nogometa na hrvatskom i inozemnom tržištu, što su potvrdile financijski izdašne ponude više zainteresiranih subjekata. Stoga je HNS uvjeren kako će u skorom roku realizirati suradnju s novim medijskim partnerima koji će dodatno povećati kvalitetu praćenja te dostupnost hrvatskih nogometnih natjecanja, prije svega domaćoj publici i navijačima.

U cilju zaštite klubova i domaćeg nogometa HNS je pokrenuo aktivnosti kojima će u najkraćem mogućem roku doći do novog rješenja koje će biti dugoročno, kvalitetno i financijski iznimno vrijedno. Neupitno je kako će HNS svojim poslovnim aktivnostima te nadolazećim pregovorima s medijskim partnerima i sponzorima natjecanja osigurati značajna sredstva za klubove, koja su značajno veća u odnosu na dosadašnje prihode koje su klubovi ostvarivali iz ovog segmenta.

- O tijeku procesa pregovora vezanih uz prodaju TV prava HNS će pravovremeno informirati sve zainteresirane dionike i cjelokupnu javnost - naglasili su iz Saveza.

Ključne riječi

Komentara 2

RE
RedTree
14:24 16.02.2022.

Vrijeme je za pravi tv ugovor od kojeg će konačno koristi imati klubovi. Usporedive lige godišnje imaju 40, 50 milijuna eura godišnje i to sve ugovori na par godina. Trebalo bi razmisliti o povećanju lige na 12 i vraćanju lige za prvaka i opstanak, što bi bilo puno zanimljivije i klubovi bi imali četiri kola manje, što bi im ljeti koristilo da se fokusiraju na kvalifikacije za europska natjecanja. Drugo smanjiti broj posudbi među klubovima, jer apsurdno je da se posuđuje 5,6 igrača između dva kluba istog ranga i smanjiti malo kvotu stranih igrača radi mladih.

DM
drazen.muhvic
18:36 16.02.2022.

Realno ako u ponudi imaš japansku, južnokorejsku i kinesku ligu tko bi uopće bio zainteresiran za kupnju prijenosa utakmica vijetnamske lige?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije