MEKTIĆ I PAVIĆ

Hrvatski par obranio trofej i vratio samopouzdanje

Madrid: Slavlje nakon ulaska Hrvatske u finale Davisova kupa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
17.05.2022.
u 20:20

– Važan je to uspjeh za nas jer smo u ovu godinu ušli malo slabije. Mučili smo se, u pojedinim situacijama nismo imali ni sreće pa ulazak u sezonu nije bio idealan. I zato nam ovaj trofej u Rimu, prvi ove godine, puno znači za povratak samopouzdanja. Uvijek je dobro osvojiti naslov, pogotovo kad je riječ o turniru iz kategorije Masters 1000 – kaže Pavić kojemu je to bio 27. trofej u karijeri, a 10. s Mektićem

Iako su protiv Amerikanca Isnera i Argentinca Schwartzmana – zanimljive kombinacije visokog i niskog igrača koji su se prvi put uparili – izgubili prvi set na turniru (6:2, 6:7 (6), 12:10) i spašavali meč-loptu, Nikola Mektić i Mate Pavić zabilježili su u Rimu potpuni trijumf. I to, moglo bi se reći, u pravom trenutku. Jer na naslov su čekali više od osam mjeseci, još tamo od osvajanja olimpijskog zlata u hrvatskom finalu na OI u Tokiju. Pri čemu, ipak, ne smijemo zaboraviti da su Nikola i Mate na završnom turniru Davisova kupa postigli sve četiri pobjede za Hrvatsku (4-4).

– Važan je to uspjeh za nas jer smo u ovu godinu ušli malo slabije. Mučili smo se, u pojedinim situacijama nismo imali ni sreće pa ulazak u sezonu nije bio idealan. I zato nam ovaj trofej u Rimu, prvi ove godine, puno znači za povratak samopouzdanja. Uvijek je dobro osvojiti naslov, pogotovo kad je riječ o turniru iz kategorije Masters 1000 – kaže Pavić kojemu je to bio 27. trofej u karijeri, a 10. s Mektićem.

– Mnogo nam znači ovaj trofej jer smo ga osvojili u napetoj završnici. Sretan sam da je na kraju prevagnulo u našu korist – pridodao je Mektić koji se može pohvaliti s 18 osvojenih turnira.

Za razliku od uigranih Mektića i Pavića, njihovi suparnici Isner i Schwartzman, kojima su gledatelji i novinari dali prigodno ime Isnerman, u Rimu su prvi put zaigrali zajedno. I funkcionirali su dobro, sve bolje što je turnir više odmicao, unatoč velikoj razlici u visini ili baš zbog toga (Isner je visok 208, a Schwartzman 170 cm); tako da su u završnom susretu stigli i do meč-lopte, a pri vodstvu od 10:9 Schwartzmanov je forhend za koji centimetar otišao izvan crte.

Ali o tome su Mektić i Pavić i govorili: u parovima pobjednika često odlučuju poen ili dva. Ovoga puta rasplet je otišao na stranu Hrvata koji su u Rimu pokazali da će biti jedni od najvećih favorita i na predstojećem Roland Garrosu. Na kojem lani nisu nastupili – zbog korone.

>> Navijači skinuli dinamovce:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije