ehf odlučio

Hrvatskoj ženski EP 2014., Červar nije u kombinaciji

ruki
ehf.com
09.04.2011.
u 16:33

Europska rukometna federacija dodijelila je domaćinstvo EP-a za žene 2014. godine Hrvatskoj i Mađarskoj, dogovoreno je u subotu u Beču.

Ne treba podsjećati kako Vlatku Markoviću nije uspjelo izlobirati u Cardiffu da Hrvatska i Mađarska dobiju organizaciju Eura 2012., ali nešto slično uspjelo je čelnicima HRS-a. Ulog je nešto manji, ali akteri su isti.

Naime, u Beču su odlučili kako će Hrvatskoj i Mađarskoj dodijelili organizaciju Europskog rukometnog prvenstva za žene krajem 2014. godine.

– U istoj smo se kombinaciji prijavili za organizaciju muškog EP-a u Danskoj, ali smo u Kopenhagenu ostali kratki za jedan glas. Ovo nam je bio plan B koji je, srećom, uspio. Borili smo se protiv Turske do kraja – veseli se Damir Poljak, glavni tajnik HRS-a. Da smo dobri domaćini na obali, znaju Česi, Rusi, Mađari, Englezi..., ali ne zaostajemo ni u rukometnim uvjetima.

Naime, ovo je Hrvatskoj četvrti veliki turnir u posljednjih desetak godina (muški EP ‘00 i SP ‘09, te ženski SP ‘03). Dakako, sve zanima, koliko će trebati duboko zavuči ruku u džep?

– Sva tri prvenstva koja smo dosad organizirali zaključili smo s pozitivnim financijskim rezultatom. Zaradit ćemo sigurno, infrastrukturu imamo, a bit će ga i lakše organizirati, jer ćemo u to doba već biti članica EU.

Hoće li sada Lino Červar “zagristi” za žensku klupu?

– Ne bih špekulirao o tome, Vladimir Canjuga je dokazani trener, o Lini nismo razmišljali – dodaje Poljak.

Djevojke će se nadmetati u Zagrebu i Varaždinu, odnosno u Györu, Debrecenu i Budimpešti, u kojoj će se i igrati završnica turnira.

– Hrvatska ima impresivnu tradiciju ženskog rukometa, a kako su itekako iskusni u organiziaciji, ovo je logičan potez – veli prvi čovjek EHF-a Tor Lian.

Turnir se igra od 7. do 21. prosinca 2014. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

FI
FirestarterNY
14:22 09.04.2011.

madjari garant dobijaju finalnu utakmicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije