ZICER-SITUACIJA

Hrvatskom klubu stigao je neočekivan poklon. Otvara mu se prilika kakva se ne propušta

Nogometaši Rijeke počeli s pripremama za slijedeću sezonu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
12.07.2024.
u 17:25

Hrvatski klubovi na pripremama prate i utakmice protivnika u europskim natjecanjima, Rijeka bi u drugom pretkolu EL-a mogla na rumunjski Corvinul

Nogometaši Rijeke na pripremama su u Austriji i iako igraju svoje prijateljske utakmice ne bi li trener Željko Sopić uvidio formu momčadi, prate i utakmice svojih protivnika. Naime, u drugom pretkolu Europske lige gotovo sigurno će za suparnika imati rumunjski sastav Corvinul iz Hunedoare. Corvinul je u prvom dvoboju prvog pretkola Europske lige kao gost svladao mađarski Paks 4:0 pa mnogi smatraju da će uzvrat za tjedan dana biti tek formalnost.

Već taj prvi susret pokazao je na koga se treba obratiti pozornost, a to je napadač Lupu koji je zabio tri gola (45+2', 86', 90+3'), dok je prvi gol u devetoj minuti postigao Bus. Dodajmo da Rijeka u svoj pohod na Europu kreće 25. srpnja, a u tom prvom susretu drugog pretkola bit će gost, dok je uzvrat na Rujevici 1. kolovoza.

Uoči tog važnog susreta, momčad s Kvarnera ima još prijateljskih utakmica. Naime, u srijedu su nogometaši Rijeke odigrali prvu pripremnu utakmicu i pobijedili mađarskog prvoligaša Spartacusa 3:1. Utakmica se igrala po principu 2×60 minuta, a strijelci za Rijeku bili su Franjo Ivanović (70′, 85′) i Šimun Butić (80′), dok je gol za mađarski sastav postigao Olah (120′).

Nogometaši Rijeke počeli s pripremama za slijedeću sezonu
1/5

– Dojmovi su jako dobri. U prvom redu smo zadovoljni zbog pobjede, bez obzira na to što se ne radi o natjecateljskoj utakmici uvijek nam je drago kada pobijedimo. A zadovoljan sam i osobno zbog dva pogotka i asistencije. Takvo što daje samopouzdanje, pogotovo napadaču – rekao je Ivanović.

Nakon toga, četvrtak je bio u znaku regeneracije, u petak su odrađena dva treninga, a slijedi subotnja utakmica protiv njemačkog drugoligaša Karlsruhera (17 sati). Prije europskih obaveza Sopićeve momke još čeka i susret protiv RB Salzburga 17. srpnja.

– Mislim da smo daleko došli po pitanju fizičke spreme, radimo puno na tome. Očekuje nas još nekoliko utakmica koje moramo što bolje odraditi kako bismo se pripremili za sezonu. Radimo na sebi, moramo taktički izbrusiti još neke stvari, ali bit ćemo spremni – zaključio je Ivanović.

Kada već spominjemo Europu, recimo da će Osijek najvjerojatnije svoj put u Konferencijskoj ligi započeti dvobojima protiv estonske Levadije iz Tallinna. Levadia je u prvom susretu prvog pretkola KL-a u litvanskom Šiauliaiju svladala istoimenog domaćina 2:0 golovima Musabe (7') i Felicija (23') te tako stekla prednost pred uzvrat za tjedan dana. No, tu je sve još poprilično otvoreno. Osijek će 25. srpnja u prvoj utakmici drugog pretkola biti domaćin ukupnom pobjedniku susreta Levadije i Šiauliaija, dok će uzvrat biti 1. kolovoza.Što se Hajduka tiče, on već zna kako će u svoj europski put ove sezone krenuti dvobojima protiv HB-a iz Torshavna s Farskih Otoka. Prva utakmica igrat će se u Splitu 25. srpnja, a uzvrat tjedan poslije u Torshavnu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
18:33 12.07.2024.

Nije Paks nego Paksi, a u praksi, ako je Rumunjski drugoligaš pobijedio mađarskog viceprvaka 0:4 to svakako zove na oprez a ne pretjerano slavlje unaprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije