Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrs odlučio

Hrvoje Horvat je smijenjen s mjesta izbornika! Goran Perkovac preuzima kormilo kauboja

Jonkoping: Svjetsko rukometno prvenstvo, skupina G, Hrvatska - SAD
PIXSELL
01.02.2023.
u 16:04

Hrvatski rukometaši dobili su novog izbornika koji će pokušati izboriti olimpijske igre u Parizu 2024. godine, ukoliko naravno dobijemo šansu u kvalifikacijama

Hrvoje Horvat nije 'preživio' neuspjeh na svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj te je smijenjen na mjestu izbornika. Hrvatski rukometni savez odlučio se za novog izbornika pa je na to mjesto instaliran Goran Perkovac, proslavljeni rukometaš i zlatni s olimpijskih igara u Atalanti 1996. godine. 

- Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora - objavljeno je na web stranicama HRS--a. 

Horvat je imao kao prvi zadatak plasirati se na OI u Tokiju, ali nije uspio u skupini s Portugalom, Francuskom i Tunisom. Istina, Francuzi su uvelike kalkulirali i vjerojatno gledali kako da nas izbace, ali to nije nikakvo opravdanje. Na prošlom europskom prvenstvu smo zauzeli osmo mjesto, imali smo velikih problema s koronavirusom koji je poharao našu svlačionicu, ali i drugi su se snalazili kako su mogli. 

Ovogodišnji rukometni Mundijal je označio konačan kraj Horvata na klupi kauboja, deveto mjesto je proglašeno neuspjehom što realno i jest. Cveba nastavlja voditi njemačkog bundesligaša Wetzlara, dok novi izbornik postaje Perkovac koji ima iskustvo treniranja njemačkih klubova Minden i Lubbecke, između ostalih. 

Komentara 11

DU
Deleted user
16:34 01.02.2023.

Tkogod bio izbornik, najprije bi trebao izabrati igrače koji u obrani mogu igrati jedan na jedan. A ne da nam se svaka šuša prešetava kroz 9 metara, bez faula. Kada bude imao prave obrambene igrače, biti će i rezultata.

DU
Deleted user
20:03 01.02.2023.

Lošije od H.H. Goran ne može . Stoga, moja puna potpora Perkovcu.

DU
Deleted user
16:20 01.02.2023.

Znači, ako u kameru ne govoriš što se nekima sviđa - otkaz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije