Petar Slišković

Htio bih upoznati Modrića i Olića

sliskovic
17.11.2010.
u 14:48

Napadač Mainza debitirao je za mladu hrvatsku reprezentaciju u 2:1 pobjedi nad Slovenijom. Izbornik Dražen Ladić zadovoljan je viđenim

Petar Slišković, novopečeni mladi hrvatski reprezentativac fizički čak i podsjeća na svoga nogometnog uzora Edina Džeku. Na prvi dojam jasan je pravi njemački "dril" ili možda "gard", no jasno je isto tako da je Petar skroman i fino odgojen mladić. Njegove nogometne kretnje slične su Džekinim, no Slišković je tek na početku svoje nogometne afirmacije.

No, iza sebe ima već dosta toga. Iz Kiseljaka je otišao u prvim mjesecima početka rata. Obitelj je sve posvetila njegovu nogometom razvoju.

- Početkom 1991. godine otišli smo u Njemačku pa smo se vratili 1998. godine u Kiseljak. Prije tri godine opet smo došli u Njemačku. Obitelj se vratila zbog mene jer imam više mogućnosti za napredovanje. Igrao sam nogomet u Frankfurtu pa smo prešli u Mainz kad sam imao 17 godina. Odigrao sam dobru sezonu i htjeli su da dođem. S njima sam bio i juniorski prvak Njemačke. I zadovoljan sam, jako dobro rade s mladim igračima i tamo se namjeravam zadržati.

Koliko ste blizu prve momčadi Mainza?

- Treniram s prvom momčadi, ali igram za drugu koja igra u četvrtoj ligi. To je amaterska razina. No, bio sam na klupi u njemačkom Kupu i jednom u prvenstvu. Svaki tjedan iščekujem kada ću istrčati za prvu momčad u Bundesligi.

Što kaže struka u Mainzu?

- Kažu da imaju ozbiljne planove sa mnom. Jako su zadovoljni kako napredujem otkako sam se prije nekoliko mjeseci priključio prvoj momčadi.

Jeste li imali pozive iz njemačkih mladih selekcija?

- Kada sam imao 17 godina, htjeli su da igram za njihovu reprezentaciju, no nisam se mogao odazvati jer sam imao samo hrvatsku putovnicu.
Kako je došlo do kontakta s HNS-om?

- Zorislav Srebrić i Dražen Ladić nazvali su me i pitali imam li želju igrati za Hrvatsku. Bio sam oduševljen. Uvijek ću dati sve od sebe za reprezentaciju.

Kako vam se čini ozračje u hrvatskoj reprezentaciji?

- Dečki su me jako dobro prihvatili. Sviđa mi se što izbornik Dražen Ladić inzistira na igranju nogometa, a ne na napucavanju. Volio bih još puno igrati u kockastom dresu. Vjerujem da puno toga mogu dati hrvatskoj reprezentaciji.

Što su rekli roditelji kad si krenuo na reprezentativno okupljanje?
- Otac Ivica i majka Milena su ponosni. Imam ja i sestru... Sonja je isto sretna zbog mene.

Kome ste obećali prvi dres s brojem devet u kojem je igrao protiv Slovenije?
- Puno prijatelja me pitalo za majicu reprezentacije, no ostavit ću je sebi za uspomenu

Komu se još divite u nogometnom smislu?

- Fascinantan mi je igrački razvoj Edina Džeke. Osim njega uzor mi je i Mladen Petrić. Sviđa mi se kako igra.

Poznajete li nekog od hrvatskih reprezentativaca i koga bi željeli upoznati?
- Upoznao sam se jednom davno s Ivanom Rakitićem. Htio bih upoznati Ivicu Olića i Luku Modrića.

Nasmijao se Petar na pitanje zna li tko je Blaž Slišković.

- Naravno da znam, čak smo se i upoznali. Moj tetak je Vlado Komšić, nekadašnji igrač Željezničara. On me upoznao s njim. Ne, nismo u nikakvu srodstvu, no znam kakav je igrač Baka bio...

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:57 18.11.2010.

Htio bih upoznati Modrića i Olića jer one World Cup 2010 silovite igraće Mišu Brečka i Milivoja Novakoviča sam u Bundesligi več upoznao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije