Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cedevita

I Todorić postao sponzor hrvatskog prvaka

Ivica Todorić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
21.10.2015.
u 08:19

Nećemo umanjiti ulaganja Atlantica u klub, ali smanjit će se postotak našeg udjela zbog novog sponzora, ističe Veber

Darko Knez, predsjednik uprave Konzuma, i Mladen Veber, predsjednik KK Cedevita, svojim su potpisima službenim učinili novi sponzorski ugovor hrvatskog prvaka. Tako je najveća privatna hrvatska kompanija (Agrokor) u vlasništvu Ivice Todorića čvrsto stala uz klub kojem je već godinama glavni financijski oslonac druga naša najveća privatna kompanija (Atlantic Grupa).

– Konzum će ove godine za razna sponzorstva u sportu dati oko pet milijuna kuna. Od košarkaških subjekata ove smo godine bili uz KK Zagreb i KK Jolly, a sponzorirali smo i HKS vezano uz Eurobasket – ispričao nam je zadovoljni Darko Knez.

Još zadovoljnije izgledao je Mladen Veber, inače drugi čovjek Atlantic Grupe:

– Meni je posebno drago da su oni sami rekli kako bi htjeli sudjelovati u projektu Cedevita. Prekretnica je bila peta utakmica polufinala ABA lige u Podgorici, kada su oni osjetili da se vrijedi vezati uz klub koji igra Euroligu i igra finala ABA lige.

Hoće li ovo umanjiti ukupni udjel Atlantica u sponzoriranju Cedevite ili će povećati ukupni proračun kluba koji je sada negdje oko 5 milijuna eura (dok momčad stoji negdje ispod 2 milijuna)?

– Naša je intencija da je udio Atlantica što manji, a sada je sa 70 posto palo na 50 posto, ali ne zato što je nama problem ulagati u klub, nego zato što želimo imati još ovakvih sponzora. Dakle, mi želimo povećavati ukupni proračun kluba – kazao je Veber.

Premda nijedna strana nije htjela reći koliko je taj ugovor težak, neslužbeno doznajemo da je riječ o 500.000 eura godišnje, što u novcu, a što u robama.

>> Cedevita pobijedila Crvenu zvezdu i nanijela joj prvi poraz

Komentara 2

R0
R00kie
08:57 21.10.2015.

todorić ili konzum možda?

SV
svitilnik
17:49 21.10.2015.

Evo tu je je konkretno i nedvosmisleno rečeno ono što mi se najviše gadi i zašto sam apsolutno protiv ABA lige. Citiram riječi gospodina Vebera , „ Prekretnica je bila peta utakmica polufinala ABA lige u Podgorici, kada su onioni osjetili da se vrijedi vezati uz klub koji igra Euroligu i igra finala ABA lige „. Ni riječi a ni spomena o Hrvatskoj košarkaškoj ligi. Može se on poslije ove izjave vaditi kako je mislio ovako ili onako, ali gospodo njih apsolutno nije briga za hrvatsku košarku , mislim i na novoga sponzora. Njima je bitan novac i njihovi interesi. Jesu li to i naši hrvatski interesi ? Nisu! Interesi hrvatske države i hrvatskoga športa su ispred osobnih interesa bilo koga. To nam daje za pravo boriti se i nećemo u tomu posustati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije