Hrvatski treneri otvoreno

Štimac: Ancelotti je pogriješio, ne znam zašto je trpio Balea

Alvaro Morata
Foto: REUTERS/Max Rossi
07.05.2015.
u 18:22

'Ne znam zašto je tako složio momčad.'

Tradicije očito nisu bezvezna stvar, koliko god su tu da se ruše. No, u Torinu, u prvom susretu polufinala Lige prvaka, nastavljena je tradicija po kojoj se Real jako teško nosi s talijanskim momčadima u nokaut-fazi, pa je nastavljena sjajna tradicija Juventusa u ovoj sezoni, izgubio je samo jednu utakmicu kod kuće, u kupu od Badeljeve Fiorentine, ali i to je nadoknadio u uzvratu. A sad u uzvratu na stadionu "Santiago Bernabeu" crno-bijeli ne moraju ništa nadoknađivati, imaju 2:1 iz prvog susreta i s pravom su se veselili nakon prvih 90 minuta.

– Juventus me ugodno iznenadio svojom predstavom. Prije svega otvorenom igrom, visokim pritiskom, stvorio je nervozu u Realu – kazao je Igor Štimac i dodao:

Što mogu Luka i Benzema

– Mislim da je Ancelotti pogriješio s odabirom sastava za tu utakmicu, s odabirom pozicija pojedinih igrača. To je lako zaključiti nakon utakmice, ali trener Reala sigurno zna zašto je stavio Sergia Ramosa u sredinu, zašto je svih 90 minuta trpio Balea – kazao je naš nekadašnji izbornik, danas trener Zadra.

No, Štimac i dalje drži da je Real u prednosti.

– Da je i 2:0 za Juventus u prvoj utakmici, Real bi bio favorit. Drukčije je igrati u Madridu, to je druga priča. No, ne smijemo zaboraviti da se u sastav torinske momčadi vraća Paul Pogba.

Možda se i Realu vrati Benzema, čak se špekulira s mogućim povratkom Luke Modrića.

– Ne znam koliko igrači koji su dulje odsutni mogu pomoći.

Valjda sada Ancelotti neće napraviti još koji krivi potez.

– Vidjet ćemo, ali to je tako, kad se izgubi, kriv je trener, a kad se pobijedi, zaslužni su igrači. Naučio sam to tijekom svoje karijere – zaključio je smiješeći se Štimac i ulogu favorita ipak dodijelio madridskoj momčadi.

Tako je to u trenerskom poslu, da je ispalo dobro, Ancelotti bi vjerojatno bio slavljen kao sjajan taktičar, a ovako mu se Ramos u sredini nije isplatio. Igrao je tako s njim i u španjolskom prvenstvu, no to je ipak nešto drugo od polufinala Lige prvaka.

Ta je utakmica iza nas, odluka će pasti 13. svibnja u Madridu. Realu neće biti lako.

Pamić: Juve može čekati

– Sigurno neće. Talijani znaju igrati na rezultat. I to im je značajna prednost sada kad imaju 2:1 iz prvog susreta. Čitam da bi se mogli za uzvrat u sastav Reala vratiti Benzema i Modrić. Bude li tako, Real će ipak biti favorit za ulazak u finale. No ne bude li njih dvojice, Juve će biti bliži finalu. Talijani mogu čekati, odlično su uigrani, znaju sve sheme – procjenjuje trener Istre Igor Pamić.

Kako je blizu Italije, osjetio je i kakva je atmosfera kod susjeda.

– Cijela Italija diše za Juventus, ne samo njegovi navijači, osjeća se zanos i kad je momčad u takvom raspoloženju, uspjeh je blizu.

Juventus dugo nije otišao tako daleko.

– I to mu može biti prednost, Juventus je željan uspjeha, dugo nije otišao do kraja ili došao tako blizu samoj završnici – zaključio je Pamić.

Takav zanos osjetio se kad je sudac Atkinson označio kraj susreta, poletjele su optimistične poruke iz svlačionice Juventusa, čak i od onih najiskusnijih kao što je Andrea Pirlo.

Ancelotti treba biti zabrinut nakon izdanja svoje momčadi, ali i dobrog Juventusa. Koliko god se činilo sigurnim da će Real biti 6. lipnja u berlinskom finalu, sada je to sasvim upitno. Kao što je upitno i hoće li se održati još jedna tradicija – naime, nijedan klub u ovom formatu Lige prvaka nije obranio naslov. Real se i dalje nada da će ta tradicija napokon biti srušena.

>> Juventus je jak u 'kup sistemu', a posebna su vrijednost Pogba i Tevez

Komentara 2

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
07:19 08.05.2015.

Štimac ne njajke.... kome ti možeš lekcije dijeliti ? Svoje znanje si odavno pokazao.... Zadar je tvoj krajnji domet i gledaj se tamo dugoročno.

LE
leid
10:02 08.05.2015.

eh,štimac nemaš ti pojma....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije