kakve brojke

Igor Tudor ispisao povijest u Marseilleu, samo je 'el loco' uspješniji od hrvatskog stručnjaka

Match de Ligue 1 Uber Eats "Marseille - Toulouse (6-1)" au stade Vélodrome
Norbert Scanella
03.01.2023.
u 08:34

Naš trener briljira u francuskom Ligue 1, bilježi sjajne rezultate na klupi Marseillea koji juriša prema novom plasmanu u Ligu prvaka

Marseiille predvođen hrvatskim trenerom Igorom Tudorom bilježi fantastične rezultate povodom nastavka nacionalnog prvenstva Ligue 1. Nakon uvjerljive pobjede protiv Toulousea, Marseille je slavio na gostovanju kod Montpelliera 2:1 pogotkom Nuna Tavaresa i autogolom Maximea Estevea. 

- Na kraju smo malo patili, ali to ne mijenja moju analizu utakmice. Odigrali smo kvalitetan susret. Na početku smo bili dobri, ali nedostajalo nam je malo brzine. Nedostajao je odlučujući element, brzi prolaz ili nešto drugo. U drugom poluvremenu smo podigli kvalitetu igre. Slavili smo u gostima u prvenstvu u kojem nikad nije lako pobijediti. Ovo je jako važna pobjeda - kazao je Tudor na pressici nakon utakmice. 

Ugledni francuski klub je u prošlome kolu deklasirao Toulouse 6:1, a prije toga bio je bolji od Lyona i Monaca. Trenutno je treća momčad prvenstvene ljestvice s četiri boda zaostatka za drugim Lensom, odnosno osam za vodećim PSG-om te tako imaju velike šanse za ponovni plasman u Ligi prvaka. Isto tako, Tudor se novim slavljem upisao u povijest kluba uz ekscentričnog argentinskog stručnjaka Marcela Bielsu. 

U svojoj debitantskoj sezoni u francuskom prvenstvu na klupi Olympiquea je u prvih 17 kola osvojio 36 bodova. Od hrvatskog trenera po bodovnom učinku u navedenom periodu uspješniji je samo legendarni Marcelo Bielsa. Slavni Argentinac je u sezoni 2014./15. osvojio 38 bodova u prvih 17 kola, samo dva više od Tudorova trenutačnog učinka. 

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije